Selasa, 14 Jun 2011

POST INI BUKAN UNTUK DIBACA..

HANYA LUAHAN RASA! TIDAK MEMERLUKAN PEMBACA UNTUK POST KALI INI.. SORRY..

kenapa perlu ade perasaan sayang ye?? entah sejak ema kenal die ema start blaja ape itu cemburu.. ema gak blaja ape itu rindu.. tapi ema rasa macam ema ni bertepuk sebelah tangan je.. ema je yang selalu rasa rindu tu.. die macam tak de pape pn.. semalam ingt dapat la jumpe ngn die tapi.. die kate die dekat dengkil (uma mmbe die)..  pukul 1.30 tghari ema call die tapi membe die yg angkat..


ema : ellow..
mmbe die : eloo..
ema : aik?(dlm ati).. siapa ni??
mmbe die : ayob..
ema : ----- mane?
mmbe die : owh die ngah mandi.
ema : owh yeke..erm xpe la..


ema punye la semangat bersiap..tunggu punyer tunggu die tak mesej or call pun..ema ingat malas la nak susah kn die amik ema kt uma..so ema call la die sebab nak bagitau ema nak naik bas je..tapi die tak angkat pun.. ema fikir maybe die kat atas motor.. ema try la call lagi , mane la tau kot-kot die tak dengar ke..tapi still tak angkat.. ema tak kan putus asa selagi die tak angkat call ema.. ema call, call, call, call, call dan call lagi.. but still no answer.. ema dh start risau sbb jam dh kul 3.30 petang.. dah 2 jam ema tunggu die.. ema ni memang cepat risau.. ema harap sgt die angkat call ema.. ema try lagi skali.. now kali ni de bunyi bising.. macam kat dalam bangunan sebab takde bunyi kerete or motor.. ema semangat la cakap "ellow..ellow..ellow.." tapi takde jawapan pun.. ema pun letak la..ema try call balik..kali ni die tak angkat.. ema can't stop from calling him.. b'coz i care about him.. believe it or not ema nangis.. buat ke-100 kalinya ema menangis sebab DIA! ema tak nak perkara buruk jadi kat die.. hanya ALLAH SWT je yg tau macam mana perasaan ema mase tu.. ema dah tak tentu arah dah bila fikirkan die.. air mata ema dh macam air ujan dah.. jap turun lebat, jap turun renyai-renyai..hati ema memang tak tenang sepanjang masa.. ema cuma nak dgr suara die..ema harap sangat yang die tak apa-apa.. ema tak berhenti-henti berdoa agar ALLAH SWT melindungi dia.. kalau la ade ape-ape yg jd kat die memang ema akan rasa bersalah buat seumur hidup.. sumpah ema takut sangat.. ema dah tak peduli ape orang nak cakap kat ema.. biar la orang nak cakap ema ni perigi cari timba or ema ni bertepuk sebelah tangan.. ape yang ema tau ema sayang dia.. sumpah ema syg die sangat-sangat.. sampai malam ema still try call die.. kedit ema dh habis.. wat kedit advance pn dh tak boley sbb ema dh gune.. ema mengadu kat abg ema..


ema : abg apis, ema risau la..
abg : kenape??
ema : dri tgahri td ema call ----- tp die tak angkat.. ikutkn die nk jmpe ema siang td..tp smpi skrg xde pape                                msj or call pn ni..huhu
abg : takde pape la..die tidur je tu..
ema : tapi dri siang td sampai la ke mlm ni die tetap tak msj or angkat call ema..
abg : nah amik handphone aku ni..ko try msj die..
ema : nnt klu die de msj bgtau aku tau..


ema keluar dri bilik abg apis.. try nak tenang kan hati dengan cara tgk tv.. tapi hati ema tetap tak tenang.. fikiran ema just ade die je.. sumpah ape yang ema nak is die SELAMAT.. ema taknak die calar walau sikit pun.. ema asyik keluar masuk bilik abg apis je.. abg apis tengok ema pelik je.. sumpah ema RISAU SANGAT.. sampai la ke pukul 11 malam.. ema tengok tv sambil nangis.. padahal cerita tu takde la sedih mane pn.. abg apis tak senang duduk sebab tgk adik die ni monyok je..takde sedikit senyuman langsung.. ema tak boley nak senyum sebab risaukan die.. entah die ingat kat ema ke tak? ema tak tau kenapa lah ema sayang sangat kat die?? 


abg : ko ni kenape kak??
ema : aku tak boley la.. hati aku tak tenang..aku risau la..
abg : ape no tel die? biar aku try call.. die tau tak no aku ni??
ema : entah..die tau kot.. btol tak?? die tak angkat kn?? aku dh try byk kali..
abg : alla ko rilex je..ko ni dah macam ape dah aku tgk? macam nak mati la plak?
ema : sumpah aku risau sangat ni..cukup la sekadar die angkat call aku then ckp "aku ok"..tu pn dh cukup.


ema masuk bilik..try la nak tidur..tapi ema still fikirkan die..ema peluk mike dan maria.. air mata ema tak berhenti mengalir.. ape yang keluar dari bibir ema is YA ALLAH KAU LINDUNGILAH _ _ _ _ _ _ _ _ _...
sumpah ema cuma nak die selamat sahaja! tolong la faham ema! ema tak boley tidur.. tapi ema cuba jugak lelap kan mata ni..peluk mike dan maria..peluk sweater merah..bace doa tidur..zikir akhirnya ema tertidur gak.. ape-ape pun ema tetap harap die selamat dan akan msj ema..


P/S : yang bace tu jgn nak komen ape-ape..ema dh ckp jgn bace kan?? salah spe?? pastu nak komen negatif..memang TAK la!! pape pun thanx sbb busy body pasal ema..heeeee

Tiada ulasan:

Catat Ulasan