Ahad, 18 September 2011

COPYCAT..haha untung la..

now ema kat atas katil abg ema si mambang hitam tu (TAKDE unsur 18sg eh..ish otak kotor! huh!)..ngah layan lagu-lagu jiwang karat..sejak-sejak putus cinta aka frust menonggeng tu, ini la rutin ema..dok layan lagu jiwang je setiap hari..okok straight to the point je la..haiyo..

semalam ema teman mak gi open house kawan-kawan sekerja die..ema pakai baju kemeja hitam plain yang ema baru beli kat Times Square tu..pastu pakai maxi skirt warna hijam gelap,belt warna kelabu ngan pashmina warna hijau gelap yang ain bagi..sampai kat uma pertama sume orang pandang ema..tapi ema wat tak tau je..hehehe bajet kan? ah kesah plak aku?! hahaha de la beberapa orang remaja perempuan yang baru nak up tu usha ema macam tak puas hati..ema wat macam tak nampak je..buat pengetahuan korang ni second time ema dress up stylo sket..baru berani nak bergaya sakan la..tengah ema syok dok makan-makan de je yang dok lalu-lalang depan ema..ah ema peduli ape..kalau makanan dah depan mate mende lain pun ema dah tak amik tau dah<tak senonoh punyer ema> hahahaha..now bergerak ke rumah kedua..yg second uma ni uma besties ema, si fatin aka r-teen..ema pun ape lagi wat macam uma sendiri la kan..hahaha lagi-lagi la TAK SENONOH..jangan tiru aksi ema ni..hahaha ada la tiga orang remaja baru nak up ni dok usha ema macam nak makan orang je..takpe-takpe ema..ema tenang je ye..wat macam tak nampak..gadis-gadis tu still la dok usha ema<hek eleh ema ni perasan je>..seriusly ema rase gadis-gadis tu memang dok usha ema mase kat uma first lagi..dorang cakap-cakap sesame dorang tapi pandang ema..apahal kan?? ketara plak dorang pandang ema..nasib baik la korang tu adik-adik ema je..haiyo..dirumah yang ketiga ema wat tak tau je..gadis-gadis tu anak membe mak..so memang jumpe je la sepanjang hari tu..kali ni salah sorang antara gadis-gadis tu keluarkan kemera die..bukan nak amik gambar ema la..tapi saje nak tayang kemera mahal die..nikon kalau tak silap ema la..klik! klik! klik! flash die kemain lagi..erm wat bodo je tengok tv cite HEROES..yeay! time for go home..salam-salam terus gerak balik uma..

esoknye mak cakap de lagi satu uma nak kena gi..nak tau tak uma siape?? uma si gadis yang semalam tu..haiyo..kali ni ema pakai baju biase-biase je..baju coklat yang macam ade skirt tu..pakai seluar putih yang baru beli kat TS gak tu..tudung pink mak yang si mambang hadiahkan..sampai je kat uma si gadis tu ema pun keluarkan la alamat nye..tak perasan la pulak yang si gadis kat luar rumah tu..tengah check alamat tibe-tibe si gadis tegur.."betullah ni.." terkejut ema..ema tengok si gadis menggayakan style yg ema pakai semalam tu..kemaja plain warna pink..baju di tide-in dan lengan dilipat sama macam ema semalam..bukan tu je..si gadis juga pakai maxi skirt jenis yang sama cuma berbeza warna nak corak..si gadis punya maxi skirt warna putih corak bunga-bunga..yang lain sikit dengan style ema is gaya si gadis pakai shawl dan si gadis TIDAK memakai belt..yang lain semua sama macam style yang ema pakai semalam..ema cerita kat mak..pastu mak cakap ok la tu ade orang nak tiru gaya ema..hahaha bangge rasenye..haha macam artis plak ema ni..hehehe perasan tak habis-habis..pape pun thanx to si gadis kerana sudi meniru gaya ema yang tak seberapa ni..

p/s : yeke si gadis itu tiru ema?? tah-tah dah memang gaya die macam tu kot..ema ni je yang PERASAN agak nye..hahahaha pape pun ema epy! kesah plak aku?! hahahaha sorry la tak de gambar nak tunjuk..lupe nak snap..

Tiada ulasan:

Catat Ulasan