Sabtu, 19 November 2011

im give up now..

entah la..susah betul la bila ema dah sayang seseorang tu terlampau..Ya Allah..berikanlah ema kekuatan untuk menghadapi segala ujian-Mu Ya Allah..kenapa ema mesti kenal dia kalau dia bukan jodoh ema?? kenapa ema sayang die walau seteruk mane pun die layan ema?? kenapa orang lain senang sangat nak lupakan kekasih lame diorang tu?? kenapa orang lain senang je nak dapat kekasih hati yang baru?? ema susah gile nak hilangkan perasaan sayang ema kat die.. kenape ye?? ema stress sangat-sangat bila fikir pasal die.. Ya Allah berikanlah ema petunjuk-Mu.. Ya Allah bantulah ema Ya Allah.. ema betul-betul dah berputus asa mengharapkan sesuatu yang tak pasti tu.. ema tak sepatutnya harap KHUSYAIRI RUZLAN akan sayang ema selama-lamanya kan? name pun lelaki..

sudahlah ema!! tak payah nak berharap dekat lelaki tu lagi.. die dah bahagia dengan hidup die sekarang.. cukup lah dengan ape yang ema dah lalui selama ini.. kena maki dengan ahli keluarga die.. kena gelak dengan kawan-kawan die.. ema tak layak untuk die..die dengan keluarga die sememangnya sempurna dimata orang lain.. ema ni siapa.. ema sedar diri ema tu siapa.. ema sepatutnya happy bila tengok die happy kan?? heee

its ok girl.. ramai lagi lelaki lain.. biarlah die jadi kenangan je.. biarlah ema seorang je yang tau pe yang ema dah alami selama ema kenal die.. die banyak ajar ema erti hidup.. kalau ema tak kenal die, mesti ema tak tau macam mana nak bawak motor.. kalau ema tak kenal die mesti ema tak tau macam mana boss menipu pekerja die.. ema happy, ema sedih, ema marah.. semua tu die yang ajar ema.. kalau die tak boleh nak berubah, ema tak boleh nak paksa kan?? ema just doakan Allah SWT akan buka pintu hati die dan beri hidayah kepada die..

p/s : tak semua orang PERFECT! ema juga begitu.. ema kena kuat semangat.. ingatlah ema, Allah SWT sentiasa bersama mereka yang mengingati-Nya.. Ya Allah kuatkanlah iman ema.. hilang die tak bermakna ema hilang segala-galanya kan?? ema bertuah sebab ada ramai kawan yang banyak membantu ema.. ema bertuah sebab dilahirkan didalam sebuah keluarga yang sederhana tetapi sentiasa bahagia..

Tiada ulasan:

Catat Ulasan