Sabtu, 5 November 2011

kesedihan melanda..kikiki *erk why gelak?*

ema selalu je menyusahkan orang kat sekeliling ema kan?? erm entah la..tadi ema kuar lepak ngan MiRaCLe De 4..alla lepak bukan jauh pun..kat port biase kitorang la..alamanda putrajaya je pun..tu la port lepak kitorang..klu TAKDE duit sekali pun kitorang still lepak kat sane..dengan berbekalkan RM 1 pun dah cukup ok..tambang bas pergi balik RM 1 je..

erm berbalik ke tajuk perbualan kita yang mula-mula tadi..cerita nye bermula macam ni..

dialog antara ema dengan mak :

ema : mak, nak pinjam bilik..nak solat maghrib..
mak : gi la..
ema : erm mak esok de gi mane-mane tak??
mak : erm maybe nak balik kampung pandan..kenape??
ema : owh..akak ingat nak ajak mak beli barang-barang nak wat bisnes..
mak : bisnes ape lagi??
ema : erm akak ingat nak cari duit sendiri..duit tak cukup la..
mak : ko tu blaja lagi..
ema : tapi ema taknak la guna duit mak lagi..
mak : dah memang sekarang ni masa utk ko belaja..nak duit untuk pe lg??
ema : *senyap je..terus masuk bilik mak..sedih gile*

ema bukan ape..ema dah taknak guna duit mak or abah untuk beli barang-barang merepek yang ema teringin nak beli contoh : KERETA, HANDPHONE AND ETC..mesti korang kutuk ema kaw-kaw kan?? yela mesti korang macam mak ema gak..watpe la ema nak beli mende-mende tu? ema dah bosan naik bas and ema dah taknak menyusahkan orang lain untuk amik atau bawak ema gi mane-mane..watpe la ema amik lesen kete kalau ema tak bawak kereta kan?? membazir gile duit amik lesen ni..hadoi..ema nak beli handphone sebab ema suke gile function sony ericsson J20i, macam yang Noorushahadah pakai..<ko tak payah nak bangge sangat la adah..ko la ni punce ema nak beli handphone tu..>seriusly sangat-sangat berminat dengan function handphone tu..boley wi-fi,de 3g,boley play song mase on call,boley share photo mase on call gak..fuh gile gempaq kan? heeee tak kire nak juga..erm selain nak beli due bende tu ema gak nak berbelanja untuk diri ema sendiri gak..ema nak shopping, tengok wayang, beli koleksi komik kesukaan ema, banje kawan-kawan ema makan besar..takkan la ema nak guna duit mak abah ema kan?? aduh! seriusly sedih gile..why la mak tak nak support ema..ema dah besar..sampai bila ema nak guna duit hasil titik peluh mak abah?? ema dah banyak sangat menyusahkan mak abah..ya allah..ema bukan sengaja nak wat mak terasa ngan ema..

p/s : ENCIK K! Ema akan cuba bantu anda kembali ke jalan yang betul..u can do it ema! sabar ema sabar..Allah akan menduga umat yang disayangi-Nya..

Tiada ulasan:

Catat Ulasan