Sabtu, 17 Disember 2011

apa ada pada lagu?

Hampa by Toki

Ku ditinggal senja

Malam menghampiri
Sendiri ku dalam menanti
Segera oh angin sampaikan rinduku
Terlupakah kau pada janjimu


Ketika bersama rindu bergelora
Perpisahan menikam jiwa
Kau pandai mengusik kau pandai mengoda
Kini diriku yang kau tinggalkan begitu saja


Apakah ertinya ucapan manismu
Kau merinduiku
Mungkin hanya aku
Yang membiarkanmu menipu diriku


( korus )
Biar luka menyiksa jiwa
Biar kasih tak kunjung tiba
Kerna pada hakikatnya diriku kau persenda


Aku hanya insan biasa
Lemah pada rayuan manja
Terlena dibuai mesra
Pada cinta yang hampa...


Di malam yang sunyi
Sepi menyendiri
Ku hulur dan menyusun jari
Ku pohon kau ubatikanlah rinduku
Bayang kasih dalam mimpiku
Menikam kalbu...


( korus )
Biar kasih menyiksa jiwa
Biar ku yang mengemis cinta
Kerna sejak dari mula
Diriku yang tergoda


Aku hanya insan biasa
Lemah pada rayuan manja
Terlena dibuai mesra
Pada cinta yang hampa...


Oh... oh... oh



mesti korang pelik kan apsal ema post lirik lagu Hampa by Toki ni kan? heee actually ade something about this song..kalau korang nak tau ni lagu wajib nyanyi kalau pergi karaoke..tapi bukan lagu wajib ema nyanyi la..ni lagu kesukaan Paksu Eri..setiap kali kitorang pergi karaoke kompom lagu ni ade punye..ema tak pernah terfikir pun ape maksud disebalik lagu tu..tapi lepas ema break up with him ema perasan something yang tak sedap pasal lagu ni..lagu ni macam "menganjing" ema je..lirik lagu ni sebijik gile ngan ape yang ema lalui..

untuk pengetahuan korang, orang yang perasan pasal lirik lagu ni is my Giatmara Friend, Ainin ngan Kak Mira..diorang yang lebih-lebih bile dengar lagu ni..ema mula-mula tu malas nak amik port sangat pasal lagu ni..sampai la satu hari tu ema dah kebosanan tahap yang melampau, ema pun dok dengar la lagu-lagu yang ade kat dalam HP ema ni..sampai je kat lagu Hampa tu ema saje je dengar betul-betul..siap amik feel lagi nak tulis lirik lagu tu..bile ema bace balik lirik lagu tu pergh memang meleleh seyh air mata ni.. biar la korang nak cakap ema jiwang ke ape..seriusly ema sedih..Paksu Eri CINTA PERTAMA ema..

Tiada ulasan:

Catat Ulasan