Isnin, 19 Disember 2011

movie week!

hahaha 2hari berturut-turut ema layan tengok movie FREE.. hari sabtu lepas kak long ema blik putrajaya..so ema dengan jahatnye menge-pau my kakyong untuk tengok wayang cite Alvin and Chipmunks  3..tak sangke my kakyong baik hati and mengikut je permintaan ema tu..THANX A LOT KAKYONG! tengahari sabtu tu ema tengah sedap-sedap meng-online-kan diri,pastu tiba-tiba je along sergah ema then cakap "kak malam kang tengok movie tau.tunggu je aku call"..woaaa!! seronok maa..heee ingat tengahari tu ema nak kuar lepak kat alamanda skali tak jadi la sebab along dah ajak ema tengok movie malam tu..ema kena la simpan tenaga kan? hahaha

ok ema focus on my point je la..movie kitorang kul 11.45malam..along suwoh kitorang siap dalam kul 10.45 cam tu..sementara nak tunggu pukul 10.45 tu kitorang pun layan la tengok tv cite the transporter..along bukan nye tengok pun..die berdengkur..kakyong pun tido gak tapi kat dalam bilik la..dah pukul 10.45 ema pun siap la..ema pakai t-shirt masscomm ngan seluar skinny yang tak berape nak skinny yang anep bagi kat ema tu..tudung plak kaler hitam yang biase ema pakai gi kelas..simple habis la..heee and lupe nak bagitau, malam tu ema TAK MAKE-UP  oke..haha perlu ke cite kan?? lalalala

sampai je kat GSC ALAMANDA, along ajak beli makanan dulu..mase tengah beratur tu mate ema dok melilau gak la..actually risau..takot la kot-kot terserempak plak ngan Encik K tu..kalau la terserempak ape la yang ema nak buat ye?? nak cakap ape?? perlu tegur die ke tak?? hurmm.. bile turn kitorang dah sampai along pun semangat la order makanan..ema kenal dengan staff yang serve kitorang tu..name die Akmal..die PEREMPUAN ok..tengah ema dok berseloroh (wah ayat sastera kan?hahaha)..tiba-tiba ema nampak 2orang lelaki yang macam familiar je..ah kompom i know them! Encik K dengan kawan baik die Ayob.. OMA!! aduh ape ema nak wat ni?? Ya Allah tolong la ema..erm ema wat macam biase je..gelak-gelak ngan along pastu wat-wat macam tak nampak die..yang tak boley bla nye Encik K boley plak datang kat kaunter kitorang tu buat-buat macam nak tolong *punch harga makanan yang kitorang beli tu.. aduh..dengan muke selamber die tu..pergh! ema sabar ye..tenang je.. jangan KABOWT! ema pun amik la twisties ngan air Spritzer ema tu pastu senyum then blah dari situ..

*Punch - Key in Harga & Senarai Jualan

dalam hati ema Allah SWT je la yang tau..betapa ema RINDU giler kat Encik K..ema tau ema je yang bertepuk sebelah tangan..kat dalam wayang tu ema still lagi terfikir kat Encik K..why die datang kat kaunter ema tu?? perlu ke die datang kat situ?? Akmal tau la buat kerja die..bukan Encik K sorang je Leader kat situ..Akmal pun Leader kat situ gak..hurm entah la..EMA FOKUS JE LA TENGOK MOVIE KO TU..

okok tengah sedap-sedap ema tengok kenakalan si Alvin dan kecumilan si Theodore tibe-tiba hati ema berdebar AGAIN! Encik K lalu kat sebelah ema <memang la seat ema kan kat tepi tangga>..die wat HALL CHECK..check temperature hall tu..takot la tersejuk sangat plak kang..tak pasal-pasal ade customer yang beku kang..haha ok fine ema bergurau..sebelum Encik K nak keluar dari hall tu, mate die sempat lagi melilau cari something..cari ape?? i have no idea about that..maybe ema punye andaian je kot..entah la..

mate ema still tertumpu kat screen..tapi fikiran ema merapu lagi..uish parah la ema ni..hey girls jangan tunjuk sangat perasaan anda tu..cover sikit..okok cool ema cool..ema nak je curi-curi pandang Encik K tapi i know my kakyong and my along watching me..so ema taknak la pandang mamat tu..huhuhu seday nye..kalau ikutkan kepala otak ema yang dah rosak teruk ni, dah lame ema kejar Encik K tu..HEY ENCIK K WHAT HAVE U DONE?! Ya Allah perlu ke ema kejar die? Ema nak sangat tegur die macam dulu..kalau bukan sebagai kekasih, sebagai seorang kawan biase pun jadi la..wah nampak tak ema desperate..OMA! OMA! Ya Allah ampun kan lah ema kalau ape yang ema buat ni salah..seriusly ema rindu sangat dekat Encik K..salah ke kalau ema rindu die??uish ema ape ni?? this is not you ema..bahaya betul la penangan Encik K ni..

ok back to my story about Alvin movie..habis je movie tu ema nampak Encik K lagi..kali ni die lepak kat belakang..die pandang je orang-orang yang keluar dari hall tu..adakah die cari ema?? huhuhu ema tolong la jangan berharap..tolong la jangan perasaan..tu memang keje die kan??tugas seorang steward is pastikan customer keluar mengikut laluan yang betul..huhuhu

OK DONE CHAPTER MOVIE ON SATURDAY MIDNIGHT..

now nak cite pasal hari ahad plak..ema bangun pukul 9.30 pagi..lambat kan? sangat tak senonoh anak dara bangun lambat..ema terjaga tu pun sebab dengar bunyi mesej hp ema tu..SPONGEBOB SONG..im ready captain!hahaha..adi aka Azri Izzaidi mesej ema ajak lepak kul 2.30petang..die ajak tengok wayang cite alvin<again?> ngan Ombak Rindu..OMA! ema tengok Ombak Rindu?? serius ke ni?? hahaha

yes..ema terpaksa..sebab adi nak *banje kan..so tengok je la..ema BERSYUKUR ok..actually adi cakap die tak berape kompom lagi nak lepak kul bape tu..sebabnye die kat Penang..so kalau die sampai putrajaya awal kitorang grak la awal..dah pukul 2petang, ema ingat adi sampai putrajaya lambat..sekali die call ema then cakap "ema tggu kat bustop kul 2.30 tau"..woaa! adi ni gile la..bukan nak habaq awal-awal..ema tak siap pape pun lagi kot..name pun perempuan..so bersiap memang lambat la kan?? hadoi alamat nye ema tak payah nak melawa sangat la kan??

*banje - belanja

ema pakai simple je..kemeja hitam lengan panjang, seluar slack hitam ngan shawl hitam..lilit shawl pun macam ikhlas tak ikhlas je..hahaha adi ni sume ko punyer pasal..ema berlari-lari gi bustop..tengok adi dah ade kat bustop tu..haha ema lambat..ala sikit je..sedang elok ape, ema sampai je bustop tu bas pun sampai..heeeee sampai alam kitorang terus gi GSC nak rebut tiket reservation yang release 30 minit sebelum movie yang kitorang nak tengok tu start..sampai je kat gsc jam dah pukul 3.04minit..haha lambat 4 minit..tiket dah habis..huhuhu hampeh je..tak pe la..kitorang pun mintak tolong dekat kat Juwita<geng GSC> print kan tiket Ombak Rindu pukul 6..sementara nak tunggu pukul 6 tu ema teman si adi shopping..adi beli 2helai baju dekat parkson pastu kitorang lepak kat RASA dengan Dugong aka Irfan <ex-gsc> and BOB! saje je taip huruf besar sebab nak bagi GF si bob tu bace..hahaha Ifa Vendix, actually your BF lepak ngan ema kejap..haha SEKEJAP JE TAU..then mamat tu terus gerak gi buat Surprise utk anda..haha suke la tu..

ema masih lagi lepak dengan adi..cerita-cerita..macam-macam kitorang cerita..gelak-gelak..pastu jalan-jalan..dalam pukul 5.30petang tu kitorang gerak gi gsc balik..mase kitorang ngah cakap-cakap sambil jalan gi gsc tu, tiba-tiba kitorang terserempak ngan Encik K..die tidak berseorangan tapi bersama dengan seorang perempuan..adi cakap tu Fiona..wooooo..dah start panas dah adegan nye..hahaha gaybunk je..ema wat rilex je..gelak-gelak lagi ngan adi..ema ingat nak wat macam tak nampak je tapi sekali Encik K sapa ema "Hai"..ops! ape ema nak wat ni? nak balas balik ke?? ah ema wat derk je..ema jalan selamber..tapi adi ni spoil la..die gi berhenti plak..tinggal ema sorang menonong je nak masuk gsc..adi boley plak berborak ngan Encik K..hadoi..panas line la adi..ok dah settle bab tu..now kitorang masuk la hall kitorang..

masuk wayang..excited gak la..sebab nak tau gak pe la yang best nye cite Ombak ni..dengar cite seday..hahaha..cer teka ema ngan adi nangis ke tak?? hahaha teruk la korang ni..ema ngan adi mane la ade perasaan..masing-masing jiwe kacau..hati kering..otak gile-gile..nak nangis mendenye? kitorang siap gelak-gelak lagi..siap mengajing orang-orang yang nangis tu lg..hahaha buruk gile perangai kitorang kan??sampai kan ade sorang makcik ni usha tak puas hati kat ema sebab ema gelak-gelak tengok die nangis..KAHKAHKAH! tapi boley tahan gak la jalan cite Ombak Rindu tu..

abis je movie kitorang terus je balik..

nothing special la..tapi ema still nak cite gak..hahaha

2 ulasan:

  1. once kite dah syg org..adalah sgt susah utk lupakn or buang perasaan syg tu..x kesah lah mcm mne kte nafikan..jauh dlm hati..kte xleyh tipu diri sendiri..pcye atau x..your MR.K..sgt sygkn ema..ape yg wt dye mcm nie..ema mungkin tertanya-tanya..tapi dye mesti ade sebab...trust me..:)

    BalasPadam
  2. OMA! riana..ema rase nak nanges je bile bace komen anda ni..huhuhu sumpah TERHARU + SEDIH + HAPPY..pape pun thanx riana syg! i miss my old life..i mean mase kite same-same kerja kat gsc dulu with Dyla,Riana,Anep,Ema,Mr.K..miss that moment so much!

    BalasPadam