Selasa, 27 Disember 2011

why sume ni jadi kat ema?

Ya Allah dugaan-Mu ini sangat berat buat ema Ya Allah. kenapa semua ni mesti jadi kat ema? ape salah ema sampai dieorang semua buat ema macam ni? abah mak, kenapa abah mak sanggup buat ema macam ni?

 Ema minta maaf sangat-sangat. Ema minta maaf dari hujung rambut sampai hujung kaki. ema tau abah mak sayangkan ema. ema tau abah mak sangat ambil berat pasal ema. tapi ema dah besar abah mak. bukan ke abah mak boley berbincang dulu dengan ema sebelum buat sesuatu tindakan or keputusan. ape salah ema sampai abah mak buat ema macam ni. kalau betul la abah mak tak suka dekat "die", abah mak cakap la terus terang kat ema. abah mak jangan la buat sesuatu keputusan itu sendiri. untuk pengetahuan abah mak ema cuba nak bagitau semua nye pasal hidup ema ni. ema nak sangat buat abah mak macam kawan ema yang ema boley berkongsi macam-macam cerita. tapi ema rasa abah mak mesti tak boley terima. abah mak mesti tak suke "die" macam yang abah mak tak suke dekat ex-GF abang-abang tu. kalau la abah mak nak memilih sangat sampai bila-bila pun la abah mak takkan dapat MENANTU. abah mak, ema bukan nak jadi KURANG AJAR. tapi ema sedih sangat dengan tindakan abah mak ni. untuk pengetahuan abah mak lagi, ema selalu berdoa dekat Allah SWT supaya jadikan "die" jodoh yang terbaik buat ema. ema selalu berharap doa ema ni di MAKBULKAN oleh Allah SWT. ema nak sangat bagitau abah mak yang ema SAYANG SANGAT-SANGAT dekat "die". tapi demi nak jaga hati family ema ngan family "die", ema terpaksa pendam je dalam hati. Ema tak suka nak tipu orang. ema benci sangat perasaan bila ema menipu. sumpah ema benci perasaan tu. kalau boley ema taknak tipu lagi-lagi dekat orang-orang yang ema SAYANG. Ema sayang abah mak. abah mak yang selalu ade bila ema memerlukan. "die" pun selalu gak ade disaat ema perlukannya.

Diluah mati mak, Ditelan mati bapa.

"die" kenapa buat ema macam ni? bukan ke dulu "die" gak yang cakap TAK AKAN TINGGALKAN EMA. mane janji yang "die" pernah cakap dulu tu? mana? "die" cakap je SAYANG ema. tapi ape yang "die" buat? itu semua dekat mulut je. owh "die" marah sebab ema taknak tegur die bila terserempak kat mane-mane kan? macam mane ema nak tegur kalau "die" bersama dengan perempuan lain? "die" boley cakap yang ema ni jelez tak tentu pasal. masalah nye ema faham hati perempuan. perempuan tu macam sayang je kat "die". lagi pun ema taknak la kacau hidup "die" lagi dah. ema tengok "die" macam HAPPY je ngan hidup "die" sekarang ni. "die" boley je hidup tanpa ema kan? kalau betul la "die" tak boley hidup tanpa ema mcam yang "die" pernah cakap kat ema sebelum ni, mesti "die" dah lame *erm taknak sebut*. hurm. ape yang ema tengok sekarang ni is "die" semakin sihat. i mean "SIHAT". macam mase mula-mula kita kenal dulu. hahaha. masa "die" dengan ema, berat badan die turun kan? uish nampak kan? ema tak pandai nak jage "die". minta maaf tau "die". sekarang ni ramai je orang yang boley jage "die" untuk ema. macam yang ema pernah bagitau kat "die" sebelum ni, "die" sangat bertuah sebab ade ramai sangat orang yang sayangkan "die". kat mane je "die" pergi mesti ade je yang ambil berat pasal "die" kan? "die" mane pernah lepak sorang-sorang kan? mesti ade je la peneman "die". tak macam ema. nak lepak sorang-sorang. shopping sorang-sorang. makan sorang-sorang. kadang-kadang tu ema pakse orang teman ema. bila pakse opcoz la ema kena bayar upah kat orang tu kan? kesian tak kat ema ni? ye i know, mesti "die" cakap TAK. ye la "die" mane la peduli kat ema lagi.

paklang apit plak dah kenape masuk campur hal ema dengan "die" ni? kan elok kalau ema tak tahu ape-ape pasal masalah yang menimpa hubungan kitorang ni? sumpah ema tak pernah terfikir pun selame ni abah ngan mak ema yang menyebabkan "die" buat keputusan untuk tinggalkan ema. kan bagus kalau apit tak bagitau ema semua ni. sumpah ema menangis lepas dapat tau hal ni. Ya Allah. kenapa ema yang jadi mangsa keadaan ? kenapa ema yang kena tanggung semua tindakan mereka ni? Ya Allah perit nye la dugaan Mu ini. tiada siapa pun yang faham perasaan ema. tak ade siape pun yang tanya ape yang ema nak kan? selama ni ema puas sangat jaga hati orang. tapi hati ema ni takde siape pun yang KESAH. ema ni MANGSA KEADAAN. sedih! sumpah kecewa!

ema plzzz kuatkan semangat. mesti ade hikmah disebalik semua ni. jangan give up! jangan berhenti berdoa. ema tabah kan? sabar ye sayang. Allah sentiasa menduga makhluk yang disayangi-Nya.

1 ulasan:

  1. semua benda ade sbb dye..skg nie rsenye ema dah taw kn knape..kuatkan smangat k..benda mcm nie kdang2 amik mase..ape2 pun..sabar byk2..yang penting..buat ape yang akn bahagiakn hidup kita sendiri..bukan buat apa yang akan bahagiakan orang lae..kenapa? sebab semua orang ade hak untuk bahagia..dan kadang2 kita terpkse pentingkan diri sendiri..

    BalasPadam