Khamis, 28 Mac 2013

Kalau La.....

pernah tak korang terfikir pasal masa depan korang?? uish mestilah pernah kan..ape ke gilo ema ni..tanye pastu sendiri jawab..ema masih tertanya-tanya..apa la yang bakal jadi kat ema ek?? sekarang umo ema dah 12 tahun eh muda nya?? hehehe 21 tahun..dah cukup umo untuk kawen..cukup umo untuk mengundi..cukup umo tuk merokok? eh NO NO NO! merokok tidak elok untuk kesihatan okey..nampak tak ema cuba bergurau..hehehe yela yela tak kelakau pun..sorry..



kawan-kawan sebaya ema masing-masing sedang berperang mendapatkan DIPLOMA ngan DEGREE..ema ni?? hurm seday! ade gak yang dah berkerja..yang keje swasta tu seronok la gaji sedap tapi tak berapa terjamin sangat..pape pun korang ade gak keje..yang kje kerajaan tu tersangat la beruntung..cakap ape?? ALHAMDULILLAH..macam tu la..bersyukur..





KALAU LA ema nak kerja..ema pilih nak bekerja atau bukak Cake or Cafe or Coffee House..kalau ema bos ema nak pekerja ema pakai uniform yang cute and cool sekali, duakali, tigakali..haha! Ala-ala cite Coffee Prince(K-Drama) atau Kaoru Cake House(Komik)..Pengaruh Media Massa ema ni kuat betul la..hehehehe actually ema suke sangat makan kek..pastu ema suke tengok Coffee Art..ade gak la memendam hasrat nak jadi Barista..tapi macam susah je..huhuhu maklum la ema bukan orang seni..ema suke minum kopi tapi ema tak tau pun jenis-jenis kopi ni..ape yang ema tau dua jenis je..satu kopi "o" yang orang tua-tua selalu buat untuk minum petang tu..satu lagi mocha..yang ni senang je nak wat..wat kopi campur je dengan milo..jadi la Mocha..atau orang Melayu cakap "Neslo"..hebat kan ema? ceiiitt!

Atas : Uniform
Tengah : Coffee Art
Bawah : Kek






KALAU LA ema nak pilih boyfriend..Lelaki tu mesti la berani wat experiment..hihihi..ema ni suke sangat tengok orang yang selalu cuba fesyen baru..start dari rambut..ema tak suke lelaki botak sebab kalau botak tak boley nak gayakan rambut..senang cite die mesti berani mencuba macam G-Dragon..F.Y.I. rambut GD dah rosak kot..sebab die selalu sangat tukar warna rambut die..ape yang ema cuba sampai kan ni?? okey jangan selalu sangat tukar warna rambut..hehehe melalui rambut boley mengubah rupa seseorang tu..selain rambut die mesti pandai mix and match kan fesyen..kadang-kadang cuba la fesyen nerd, rock, hiphop, metroseksual, kasual and etc..sebab ema sendiri selalu berubah penampilan..kejap ayu..kejap ladies..kejap rock..kejap gilo-gilo..ikut kepala otak ema je..perangai die mesti la happening dan SETIA KAWAN..kenapa ema nak seorang boyfriend yang setia kawan? sebab name pun boyFRIEND..ema taknak yang dok cover-cover macho..bajet die suami ema..padahal baru kekasih..blom ade pape ikatan yang sah pun..tak perlu la dok mengongkong sangat kan..ema sendiri tak mengongkong die kot..hehe kire ni ciri-ciri boyfriend yang ema nak la..boyfriend tu tak semestinya ema kawen ngn die kan? ciri-ciri suami ema plak lain..hahahaha

G-Dragon Hair Style.










KALAU LA ema boley dapat suami yang umo around 30-an..yang penyayang, matang, bertanggungjawab, kelakar, dan yang paling penting pegangan agama yang kuat..ISLAM ofcourse..muke tak encem takpe..sebab ape ada pada rupa?? nanti dah tua berkedut gak..beruban gak..Perempuan ni tak memilih rupa sangat pun..asal lelaki tu sayang kat kita(perempuan), pastu tunjukkan betapa korang ikhlas mencintai dan menyayangi wanita pilihan korang tu pun dah cukup untuk buat kita jatuh hati kat korang..tapi kan kalau kita dah ada orang yang kita sayang tu agak susah sikit la..lagi-lagi kalau kita ni jenis yang Setia Hujung Nyawa la konon..hikhikhik..ape mende la ema berkita-kita ni..eh mesti korang tertanya-tanya kenapa ema nak suami yang jarak umo nye around 9-15 tahun daripada ema? sebab ema terpengaruh dengan We Got Married Season 2 Park Jae Jung & Uee After School (Caramel Couple)..nampak tak ade orang start bash ema! ye ye ye kepada yang anti k-pop tu..ema minta maaf le..nak wat cam ne?? ema dah terjebak dalam KPOPERZ ni sejak ema darjah 4 lagi..hahahaha ye ema pencinta K-Pop..boley?



Atas : Caremel Couple (Uee,22  & JaeJung,30)
Bawah : Kereta Idaman (Camaro, Triton, Mustang)











KALAU LA ema kaya..ema nak tinggal kat rumah banglo yang ade swimming pool ngan garaj kereta..kenapa ema pilih banglo? sebab ema nak rumah yang ada laman yang luas..boley buat macam-macam aktiviti keluarga..kalau buat bising pun tak kacau jiran sangat..yela..kalau buat pape majlis tak ganggu jalan raya..contoh kalau korang tengok kenduri kawen pasang khemah kat jalan..tak le menyusahkan orang lain..kene perintah berkurung la ape sume..lagi satu kalau laman rumah ema tu luas boley main kejar-kejar..hahahaha agak-agak gado ngan suami tak payah nak lari jauh-jauh..pasang khemah, bercamping la kat laman tu..senang la hubby ema nak pujuk nanti..hehehehe..agak-agak cuaca panas pastu nak berenang boley berenang kat swimming pool..tak payah pening kepala nak ikut etika kat kolam renang sangat la kan..korang nak wat kuak lentang ke hape takde la segan..uma sendiri..agak-agak perasan badan ala-ala model Playboy nak pakai bikini pun boley saje..hahahaha oh ye, kenapa ema nak uma ade garaj? senang la nak wat garaj sale nanti hahahaha..kalau takde garaj cam ne nak wat garaj sale? bukan la garaj sale namenye nnt..maybe yard sale?haha takde la..entah la..ema pun tak tau kenape ema nak ade garaj..maybe sebab terjebak dengan cerita Killer (2010) lakonan Ashton Kutcher dengan Katherine Heigl kot..cam best je..watak Ashton dalam cite tu macam pembunuh upahan..so sangat kaya la kan..kereta besar..garaj siap ade roller shutter lagi..alla pintu yang macam dekat mall tu..tekan butang pintu terbukak ke atas..okey fine kalau boley ema nak suami yang keje sebagai spy or assassin..o'oo..eeeee psycho nye ko ni ema..hahahaha

Atas : Design uma idaman
Bawah : contoh garaj yang ema nak













KALAU LA ema ade duit untuk beli kereta sendiri..firstly kereta ema tu WAJIB warna KUNING/YELLOW..hehehe yang ni sebab terpengaruh dengan movie Transformers..BumbleBee yang cute tu..dari jaoh orang dah boley nampak kereta ema kan?hehehe kalau gaji ema around RM1500 sebulan, ema pilih kereta Kelisa..sebab ema ni bukanye tinggi pun..so memang sesuai la kan Kelisa tu dengan ema? kalau korang nak tau Kelisa ni jimat minyak..ye ye ye Kancil ngan Viva pun kecik dan jimat minyak..i know..eh suke hati ema la nak pilih Kelisa ke ape..hurm kalau gaji ema RM10 000 sebulan plak, ema akan pilih Mitsubishi Triton..hah pelik "lettew" (bahasa rempit)..lagi la ema tak paham kenapa ema pilih ni..macam best je kete ni..tu je sebab nye hihihi..Kalau ema kahwin ngan orang KAYO plak ema nak kereta Volkswagen Beetle atau Mini Cooper..Tapi kan kalau pakai Hummer pun best gak kan?? hurm..eh jap jap BumbleBee tu kan kereta Camaro ke Mustang GT ek..hatoi susah nye nak pilih kereta..hahahaha nampak tak ema bajet macam ema nak beli kereta tu sekarang je..










KALAU LA ema ade anak..anak-anak ema tu ema nak letak name dorang satu perkataan je..pastu pangkal nama dorang mesti start ngn huruf A..ema ni bukan ape..ema kesian kot kat anak-anak ema tu nanti..kalau nama punye la panjang tapi nanti panggil pendek je kan? lagi satu kalau exam nanti senang la dorang nak tulis nama..takde la buang masa and penat nak tulis nama..hihihi nampak tak ema ni prihatin orang nye..huruf A kat depan tu sebab nye ema nak anak-anak ema takyah nak tunggu lama-lama bila tunggu giliran ke hape..dah sah-sah name dorang yang paling atas kan..haha yang ema boley terfikir untuk nama dorang sekarang ni, kalau perempuan Aira, Airis, Aisy, Azra, Azwa, Alisa, Amanda..kalau lelaki pulak Adli, Adam, Aish, Akid, Amar, Amsyar, Anaqi, Arman, Aryan, Azam..ok fine ema dah fikir nama anak..padahal boyfriend pun hang takdo ema!bhahahahaha ini kelakau..anak-anak ema tu nanti ema nak pakaikan pakaian yang murah je tapi stylo..hehehehe tak boley bla kan..nak MURAH..nampak tak sebenarnye ema kedekut..ema bukan ape..kalau kecik-kecik dah pandai beli barang branded tak ke kopak mak bapak dorang ni nanti?biar murah asal style takpe..hahahahahaha *gelak jahat*..pastu ema taknak manja kan dorang dengan Gajet..ema nak anak-anak ema nanti main kejar-kejar, masak-masak, anak patung, main guli, main gasing, main galah panjang, main pasir dan macam-macam lagi la permainan yang ema pernah main dulu masa kecik-kecik..dah sekolah menengah baru boley merasa pegang gajet ngn video game..




Rupa suami & anak-anak ema mungkin..hehe
KALAU LA...








KALAU LA ema tak on blogging..takde la keluar post yang merepek ni..

KALAU LA ema ni bz orang nye memang takkan panjang berjela post kali ni..

KALAU LA ema ade idea lagi nak merepek, mesti lagi panjang ema tulis..ni nampak sangat dah abis idea nak merepek..kawan kawan ade idea lagi tak?? bak sini sekilo dua..hahahahaha




yela-yela..ema benti la menaip nye..dah la..sampai hati korang taknak layan ema merepek lagi..huhuhu yang baik hati + penyayang yang masih baca post ni TERIMA KASIH  *berdiri tegak, kemudian bow 90 darjah*..ade mase nanti rajin-rajin la stalk blog ema ni..insyaallah klu ema de mood menaip and mood merepek..hihihi assalamualaikum..

Tiada ulasan:

Catat Ulasan