Ahad, 15 September 2013

Being me was so tough.

Assalamualaikum..hey ho..lame gak ema tak mengupdate my sayang Forever Me..seriusly i missing u..lately ema sangat busy..sesejak dah ada kekasih..ema banyak berkorban demi masa depan ema dan juga my yayunk, Haunter..babe i loves u damn much! Banyak gile mende ema nak cerita..

Ema dah bekerja..kerja office hour..but kerja ema ni bukan kerja yg tetap..sekadar Pekerja Sambilan Harian (PSH) di Jabatan Audit..
Apa yg kelakar or tak best  bagi ema pasal kerja ema ni adalah jawatan yg ditawarkan atau skop kerja ema..dalam surat tawaran ema tu tertulis ema merangkap Setiausaha Pengarah Audit..korang tau tak pe tugas or apa je kerja seorang setiausaha? Hahaha macam kat dalam tv tu..tukang bancuh air..tukang jawab telefon..tukang ingatkan segala macam temujanji,mesyuarat and etc..banyak lagi tugas setiausaha ni sebenarnye..tapi ema tak tau sangat..sebab ema tak pernah jadi or tak pernah belajar jd setiausaha..ema tak minat langsung nk pegang jawatan ni..ok now korang dah tau la sikit-sikit pasal setiausaha ni kan..well actually bukan tu je tugas ema dekat JAN ni..ema jugak buat kerja-kerja Pembantu Am Pejabat, ema jugak  la yg buat kerja-kerja Pembantu Tadbir merangkap Technician..seriusly ni bukan cerita kosong je..mende betul..kenyataan orang bawahan yang kerja di sektor kerajaan..lagi-lagi kalau korang pekerja berstatus kontrak or sambilan..boss korang kompom akan kerah tenaga korang gila-gila punye la..bayangkanlah ema yang tak belajar tinggi ni kerja dibawah pegawai-pegawai berstatus tinggi, bergaji besar siap ade elaun ngan bonus lagi..pegawai Gred W40++ plak..tu gred paling rendah la kat department ema kerja ni..pastu ade lebih dari 10 orang pegawai..hah memang mati la nak melayan karenah semua pegawai-pegawai ni..hanya Allah SWT je la yang tau betapa "gembira" ema dengan kerja ni..lepas sorang, sorang lagi bagi kerja..semua kerja tu URGENT..kalau la.korang kat tempat ema, apa yang korang buat bila dapat banyak kerja dalam satu masa..memang tak menang tangan ngan tak sempat nak duduk punye la..waktu rehat pun still kena buat kerja..pernah satu hari tu ema baru nak suap makanan kat mulut dah kena gi hantar surat..sangat "awesome" okey..banyak kali gak la ema kena balik lambat sebab kena tahan ngn pegawai..diorang suka sangat bagi kerja lastminute..i know mesti korang cakap "takpe la dapat duit lebih" kan? Hello for your information, ema kerja ni gaji hari..no overtime..no claim..no elaun..terbaik kan? Huhuhuhu tahap stress kerja kat sini super tinggi..tahap penat plak super duper extremely maximum capacity..hahahaha nampak tak betapa ema tak seronok kerja ni..ema bekerja ni pun sebab terpaksa..demi nak kumpul duit..berkorban la sikit ema! Aja-aja hwaiting! Ganbate kudasai! Himne juseyo ema-sshi..

Tiada ulasan:

Catat Ulasan