Selasa, 31 Disember 2013

2013 going on 2014

Assalamualaikum..whaddap! Holla blogger and para stalker sekalian..thanx for blogwalking and thanx for stalking..bhahaha..

Annyeong! Well bersempena beberapa detik nak menjelang tahun 2014 ni ema nak share my azam tahun baru la..semestinya ema ada azam yang baru..dan harapan ema I will make it to be true! In sya Allah..ema hanya merancang dan mencuba yang terbaik..Allah yang menentukan..yang jahat dan kurang baik datang dari ema manakala yang baik semuanya datang dari Allah swt..


alla jeles la..huhuhuhu asal ramai sangat orang kawen ni?ema nak kawen gak.. nak boyfriend satu, ikat tepi ye..ceeiiitt! oke..bersempena bufday ema yang dah nak dekat ni, ema wanna make a wish.. i wish ema de bf tahun 2014! huhuhu but that was impossible lorgh.. demn it.. jeles gile ngan sespe yang ade orang ajak kawen tu! ema jeles kat awak..ema jeles kat awak..hey ema jeles kat awak gak..tu tu yang ngah stalker ema tu..awak pun tak terkecuali oke..ema jeles kat awak gak..
Memandangkan umo ema yang bakal meningkat ke-22 (kuar background music lagu 22 by Taylor Swift) dalam masa beberapa hari je lagi ni ofcoz ema terfikir nak cari calon suami..bhahaha! Tapi seriusly..hidup solo ni kinda boring gak..hahaha padahal hormon gatal ko tu dah semakin bertambah ema..kikiki no lah..im kidding..



Herm ema dah fikir masak-masak..memandangkan mak ema bakal bersara bulan Ogos 2014, so ema kena buat anjakan paradigma yang berkuasa dan berskala tinggi..hah nampak tak betapa seriusnya ema kali ni..hahaha.. Ema nekad nak korbankan tenaga ema untuk bekerja keras mencari rezeki..ini kerana ema dah janji dengan diri ema untuk balas segala usaha susah payah mak membesarkan ema..selagi ema tak mampu belikan mak barang-barang eletrik keperluan rumah yang baru untuk mak, ema tak boley duduk dengan mak lagi..that's mean ema tak boley minta apa-apa daripada mak ema..I need to be stand by my own..ema dah taknak menyusahkan mak ema lagi..ema nak jadi seorang anak yang baik untuk mak abah ema..korang tolong doakan yang terbaik untuk ema okey..terima kasih..sayang korang ketat-ketat..

Ema mesti belajar hidup susah..ema mesti belajar jatuh bangun..ema kena berani menghadapi apa saja halangan dan cubaan yang mendatang..ema kena baiki segala kelemahan diri ema..ema kena buang semua sifat buruk yang ada dalam diri ema ni.. Panas baran! Muke sombong! Pemalu yang melampau! Takut akan cabaran! Terlalu memikirkan pendapat orang lain! Berfikiran negatif! Cepat berputus asa!  U have to make it disappear.. Pufffftt! Gone! Get it ema?! Senyum ema..senyum ema..senyum ema!

Ema nak cuba semua perkara baru..ema taknak menyesal kemudian nanti..ema nak cabar diri ema sendiri..ema kena yakin yang ema boleh buat..ema dah taknak manjakan diri ema lagi..ema batul-betul kena berubah..demi masa depan ema gak! im not a kiddo anymore! live while we young bak kate One Direction..

my azam for my family..ema akan cuba jadi seorang anak yang dapat berbakti kepada kedua ibu bapanya..ema akan cuba jadi seorang adik dan kakak yang baik dan dapat mengharumkan nama keluarga SHEIKH..ema akan cuba jadi adik dan kakak yang cantik untuk korang supaya korang tak payah nak malu mengaku ade adik dan kakak yang selekeh dulu tu..ema takkan susahkan sesiapa lagi..ema akan cuba berusaha sendiri dengan tulang empat kerat ema ni..ema takkan jadi budak manja lagi! yeah! aja-aja ema! himne! ganbate kudasai! fighting! tak takut, tak gentar, tak goyang..ema serang! bhahahaha..

my azam for my besties..i'll try to be the best and super awesome friend for u guys! sorry if before this im not as good as what u wish me to be..im not perfect..people make mistakes..ema really wanna be the best, superb and awesome friend ever..in sya Allah..wish me all the best k..ema always loves u MiRaCLe..

my azam for my boyfriend aka nyawa, ema akan berusaha keras untuk melangsaikan segala hutang piutang..ema akan berusaha lebih keras untuk memantapkan lagi my Haunter ni..u know my gaji kecik kan? u know how hard for me to get u? u know how difficult my life is before u came right? its not your fault if people keep on pushed me down..just u and me know the reality is..i do loves u Haunter..i really do! i dont care what other people said..coz you're mine!

my azam for my job..ema tak kisah walaupun gaji ema kecil or sikit..ema takkan give up lagi..ema takkan mengalah..ema akan terus bekerja sampai ema cukup duit dan cukup pengelaman untuk  start my owned BUSINESS..jangan tamak ema..jangan gelojoh ema..jangan kelam kabut ema..merangkak, berjalan dan berlari..jatuh bangun adat duniawi.. #WatLekWatPeace
in sya Allah  suatu hari nanti ema akan open my Coffee House or Cake House ema sendiri..

ok tu je la kot azam ema untuk tahun 2014 ni..korang doakan yang terbaik untuk ema k..kalau korang nampak ema give up tu tolong jentik dahi ema kuat-kuat tau..hehehe sayang korang!

The pain you feel today is the strength you feel tomorrow. For every challenge encountered there is opportunity for growth.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan