Rabu, 13 Ogos 2014

13 Ogos 2014, 17 Syawal..

Assalamualaikum.. annyeong haseyo.. holla.. hello.. whaddap..

well hari ni 13 Ogos 2014.. jam lappy ema skarang menunjukkan pukul 2 petang.. untuk pengetahuan kalian hari ni dah hari raya aidilfitri ke 17 kot.. bulan ni ema setiap minggu ema busy.. ceh bajet bisnes woman je kan.. padahal bukan busy ngn bisnes tapi busy nak kemas rumah.. kan mah abah ema dah pencen.. so mak ngan abah nak pindah Langat balik.. rumah dah siap just ade la 3-5% lagi yang nak kena repair..

ema excited gile ngan rumah Langat tu.. ema tak tau kenapa ema excited sangat.. padahal ema bukan nya duduk kat rumah tu pun.. sebab nye ema kerja kat Putrajaya kan.. nak ulang alik memang jaoh la cite die.. so ema tinggal kat rumah Along.. 23 Ogos 2014 ni adalah tarikh keramat buat mak.. sebab mak secara Am nya bersara pada tarikh itu..bukan itu sahaja, tarikh 23 Ogos tu juga adalah tarikh ulangtahun kelahiran mak.. Yeay! Saegil chuka hamnida omma! hehehe saranghaeyo.. FYI lagi ema dah tempah kek hari jadi untuk mak dan abah.. huh? kenapa kek mak dan abah? sebab nye hari jadi abah pun pada bulan Ogos juga.. abah punye tarikh lahir 5 Ogos.. so ape salahnya sambut sama-sama kan? alang alang kami sekeluarga nak buat kenduri doa selamat bersara, berpindah dan sambutan hari jadi oneshoot..jimat masa.. hehe

korang mesti tertanya-tanya kan? why ema tak buat kek untuk mak abah sendiri? ema kan study bakery before this? kan kan kan? well ema dah lame gile tak baked.. rindu gile.. tapi apakan daya oven ema rosak.. sampai skarang tak elok-elok lagi.. kan best if ade orang sponsor ema oven baru..yeay!! hahahaha tangan ema memang dah gatal nak mem-baking ni..so ema pun tempah la kat kakak senior ema masa blaja di Giatmara Putrajaya dulu tu.. Kak Lyn punye kek pun boley tahan gak sedap nye.. hehehe cer Klik -------------> CakesStudio

Contoh kek yg ema order.



nampak tak kek kat atas ni? hah ema order yg macam ni la.. tapi bentuk hati.. abah ema kurang suka makan kek.. tapi abah ema suka makan kit kat.. so thats why ema order this kind of cakes.. kami sekeluarga memang pencinta COKLAT.. yummeyh! I hope mak abah suka kek ni nanti.. I LOVES U GUY BOTH SO DAMN MUCH!!!


ok done cite pasal bufday surprise and kenduri doa selamat ni.. ema nak share sket la something yang ema rasa cam tercuit sket kat hati ema lately ni.. spe peminat drama melayu? angkat tangan.. hahaha *tangan ema kat peha* (p/s: ema bukan peminat drama melayu sebab ema peminat drama korea) seriusly.. ema jarang tengok drama melayu ni.. bukan ema ni pengkhianat or what..ema just tak rasa drama melayu ni menarik..tapi dont worry sebab ema support gak filem or karya-karya melayu.. cuma tak obses je..hehehe untuk info korang, mak ema adalah pencinta drama melayu.. sebut je drama tv berapa? semua dia tau.. sampaikan mak boley keliru dengan watak-watak drama tu.. hahahaha kalau mak ter-miss satu episode mesti mak akan repeat balik tengok kat Tonton.my or kat mane-mane la online web.. hebat kan mak ema? hehehe dan disebabkan ini juga la ema boleh terjebak skali skala terlayan drama melayu ni.. yang terbaru skarang ni drama Rindu Awak 200%.. wooooo drama ni gila weyh! masa first episode tu ema boley kutuk-kutuk cite tu.. yela pelakon pompuan die tu ema kenal masa tengok Akademi Fantasia.. name die Aida kan? sorry to say, lakonan die sangat amatur aka kayu.. sorry kak aida or aida..pastu ema tak minat zul ariffin tu sebab lovelife taste die kureng la..yela die taste sangat ngan perempuan-perempuan yang sangat berumur sedangkan die ada rupa dan kerjaya.. why? hohohohoho


sedih.. hahaha lagi satu yang korang kena tau, bukan mak ema je yang suka tengok drama ni, abang-abang ema pun sama fanatik tengok cerita ni..hari hari dok suruh ema tukar channel "cite 200"..oke bukan itu yang ema nak cite sebenarnye.. main story is ema boley terkeluar air mata tengok episode semalam.. episode 17.. tapi serius ema sendriri terkejut kot.. abang-abang ema pulak boleh bantai gelakkan ema..sebab scene masa tu takde la sedih ke hape.. sebenarnye bukan scene tu yang buat ema menangis tapi ayat atau dialog yang watak Zill Faezrul tu cakap.. "Saya terima Mel sebab dia adalah jodoh Istikharah saya. Entah dan tulah satu-satunya sebab saya bertahan sampai sekarang, Pa, Ma."


woooo gila kan? tersentuh wooo hati ema.. ayat drama melayu memang power doe! i wish ade lelaki macam ni kat kehidupan seharian ema ni.. even lelaki tu tak cakap macam tu untuk ema, if ema dapat dengar bagi pihak kawan-kawan ema pun ema dah cukup bersyukur dah.. seriusly ema harap sangat kawan-kawan ema bertuah dan bersyukur disamping jejaka yang macam tu..cinta daripada Allah swt memang sangat indah..



Mak.. Abah.. Ema nak kawen boley? Bhahahahaha... jeles la tengok kawan-kawan ema dah bertunang la dah kawen la dah beranak la.. nak jugek.. hekhekhek gilo ah.. macam best je kawen ni.. hihihi kbai..

Tiada ulasan:

Catat Ulasan