Khamis, 13 Mac 2014

Speechless

Assalamualaikum..

Sebelum apa-apa ema just nak kita semua sama-sama mendoakan terbaik untuk mereka-mereka yang terlibat dengan kejadian kehilangan pesawat MH370..berhenti berfikir atau mendoakan perkara yang kurang baik..kalau kita tak mampu nak tolong, doakan sahaja yang terbaik untuk mereka..sekarang dah hari ke 6..semoga Allah swt beri petunjuk.. Erm doa untuk MH 370 dah..tapi ada lagi yang paling penting..minta tolong sama-samalah kita berdoa agar Allah SWT menurunkan hujan agar dapat mengurangkan jerebu yang semakin teruk di sekitar Lembah Klang..Putrajaya dicatatkan index IPU yang tinggi..diharap dengan turunnya hujan dapat mencuci segala asap jerebu juga dapat mengembalikan kehijauan tumbuh-tumbuhan dan mengairi sungai..kesian kepada mereka-mereka yang mana mengalami gangguan air..Ya Allah..Kau turunkanlah hujan Ya Allah..





Terima kasih diatas doa kalian..semoga Allah SWT memperkenankan doa kita semua..

Berbalik pada tajuk post ema kali ni..ema bukan nak cerita pasal pesawat MH370 , jerebu , catuan air atau pilihan raya kecik di kajang tu..apa yang ema nak cuba sampaikan kat post ema kali ini adalah ema betul-betul blurred dengan tindakan orang-orang disekeliling ema..baik keluarga, saudara-mara mahupun sahabat handai ema..ema cuba untuk terima segala baik buruk kalian..ema cuba fahamkan situasi kalian..ema cuba untuk mengikut segala rentak kalian..tapi ema masih lagi di perbodohkan..ema rasa diri ema sangat bodoh..ema rasa diri ema sangat rendah dimata kalian..ema sedar akan kekurangan diri ema..ema sedar siapa diri ema..ema tidak sehebat kalian..

Ema betul-betul terkedu dengan setiap perkara yang kalian lakukan..ema rasa macam ema hanya sekadar batu penghalang untuk kalian..kadang-kadang ema rasa macam ema hanya penyibuk, pengganggu, pengacau, penipu, penjahat dan banyak lagi..dengan rendah dirinya ema nak minta maaf pada kalian semua yang baca blog ema ni..ema betul-betul mahu minta maaf jika selama ini ema banyak menyusahkan hidup kalian, menyakiti hati kalian, mempermainkan perasaan kalian atau apa sahaja perlakuan ema yang membuatkan kalian jelek dengan ema..ema mohon jutaan maaf ikhlas dari hati ema..

Macam yang pernah ema bagitau pada kalian sebelum ini..ema memang seorang yang panas baran..tapi ema cuba untuk berubah sedikit demi sedikit..ada dikalangan kalian yang tidak senang dengan sifat panas baran ema ni..ema minta maaf..ema betul-betul tak sengaja..ema akan terus cuba untuk mengawal panas baran ema ni..

Satu je yang ema minta kat kalian, tolong jujur dengan ema..tolong jangan tipu ema..tolong jangan mengata belakang ema..walaupun kadang-kadang tu jujur dan kebenaran adalah sangat berat untuk diterima, tapi itu adalah yang paling baik..jujur disini ema nyatakan, ema betul-betul terasa hati dengan beberapa orang sahabat ema..ema faham mungkin mereka takut untuk berterus terang dengan ema..tapi bohong bukan jalan penyelesaiannya..kepada kalian yang berasa ada bohong ema tu, better kalian speak directly kat ema..ema maafkan kalian..jangan risau..ema dah maafkan kalian..ema juga nak minta maaf banyak-banyak pada kalian kerana dah terlalu banyak bersabar dengan karenah ema ni kan..maaf.. Kalian tau siapa yang ema maksudkan ni.. I loves you! =)

Tiada ulasan:

Catat Ulasan