Jumaat, 7 Oktober 2011

futsal dan air garam!



wah tajuk ni macam pelik je kan?? tapi ni cerita benar yang terjadi di gelanggang AKTIF FUTSAL BANGI hari ini..pagi tu masing-masing datang punyer la lambat..pagi tu aktiviti nye siapkan kek order..dalam kul 12 tengahari tu ema kuar jap lepak ngan BFF ema, si Ain Nabeela ngan Nur Azimah kat Alamanda. lepas je diorang anta ema balik kat giat balik dah kul 2.30. ema tengok lappy cikgu hamzah tengah on. ape lagi amik kesempatan la. on9 facebook jap..dh puas on9 off9 la kan? haha erm siap-siap gerak gi bangi..tapi yang tak boley blah dah la transport tak cukup..ujan plak tu..lantak la..dorang sume dah gerak..tinggal kak nad,kak ina,faiz,wani,kak mira,cikgu ana ngan ema je ni..ema,kak mira ngan cikgu tumpang kak ida(kerani). yang lain tu naik kereta kak nad..ema ngan kak mira cam confident je tau jalan gi tempat futsal tu..kak mira tinggal kat bangi..ema lak pernah gi tempat futsal tu dulu masa dengan budak-budak GSC.kak mira punye la yakin name tempat futsal tu galaxy skali nme nye lain seyh! ahahaha sesat kitorang. kul 3 gerak dalam kul 3.20 tak jumpe-jumpe lagi tempat nye.. padahal bangi ngan putrajaya bukannye jauh sangat.. mase ngah cari tempat futsal tu kitorang selisih dengan kereta abang zack. kitorang bajet abang zack tau la tempat tu..sekali abang zack pun sesat..siap bawak kitorang pusing-pusing satu bangi tu. CEH! nasib baik la ade penyelamat si fizul ngan yaya..klu tak memang kitorang bersiar-siar sekitar bangi je la hari ni..hahaha



dah sampai je kat aktif futsal tu ape lagi..kene la wat warming up kan?? padahal tak buat pun..haha masuk je padang ema punyer la excited sampai menjerit-jerit macam orang histeria..hahaha ema bukan nye sepak bola sangat pun..ema kat dalam gelanggang tu dah macam pompom girl dah..dok sorak bila orang lain dapat bola..memang dasar perempuan kan? klu main bola kompom bising je lebih..hahahaha ema main kejap je..dah puas menggedik kat dalam gelanggang tu ape lagi, lepak kat luar gelanggang la plak..dok membahan-bahan dorang main macam harem..haha lagi 15minit nak dekat limit sewa court tu cikgu hamzah bising-bising suruh ema masuk..ema pun masuk je la..dalam hati dok geram je..actually ema de plan jahat ngan budak-budak giat untuk kena kan cikgu hamzah..ema dah siap peram air garam dari hari rabu lepas lagi..hahaha siap la cikgu hamzah tu nanti..oooo hari tu mase wat jamuan hari raya kat giat tu die punyer la seronok dok mengenakan kak mira..die bancuh sirap laici campur dengan satu mangkuk garam.pergh rasa die memang terbaik la kan..dah macam air laut..so thats why la kitorang wat plan nak balas balik ni..

jengjengjeng ni la muka mangsa kami.

hahaha nampak tak tin 100plus kat sebelah beliau tu?kikiki


plan kitorang tu started when si tok dalang aka ema menyuruh si ujen and wani gi letak air garam tu kat dalam air 100plus cikgu hamzah..but they was so blur and lil bit scare..so si tok dalang ni pun mintak bantuan si budak kecik aka bob..si budak kecik tu tak tau mane satu air cikgu dengan selamber die tanye cikgu "cikgu mane satu air cikgu? sye nak minum sikit boley?".cikgu pun dengan selamber jugak bagi tau la..dah dapat capai je air tin 100plus cikgu tu ape lagi ema ngan budak-budak giat yang lain pun mainkan la peranan masing-masing nak cover plan tu bagi lancar.dah settle je masukkan air garam tu kat dalam air 100plus cikgu, si bob komplot plak ngan si yaya..dorang ajak minum air dulu..tapi plan jadi macam nak terkucil sikit sebab si along boley plak minum air tu..separuh gak la die minum..tapi yang pelik along selamber je..macam takde rase pape..haha nasib kitorang baik lagi la..bob ajak la cikgu minum tapi cikgu cakap taknak..erm takpe la..macam dah kantoi je..haha si bob tak buang lagi air tu..die letak kat kerusi..pastu bunyi la loceng menandakan dah reach the limit la..mase kitorang nak kuar tu tibe-tibe kitorang nampak cikgu punyer la sedap dok teguk air 100plus garam tu..PUFFF!!! tersembur air..kitorang punyer gelak sakan bile tengok cikgu minum air tu..hahahaha padan muke cikgu..akhirnya cikgu terkena jugak..hahaha memang terbaik la kan lepas je minum air 100plus garam cikgu dok cari air masak biase tapi takde..hahaha kesian cikgu..tu la lain kali kenakan la orang lain lagi..bukan main suke die bile dok mengenakan orang..sendiri terkena..nasib la kan..hahaha minta maaf ye Cikgu Hamzah Hamid..Anda Terkena Beb!

CIKGU HAMZAH TERKONO!!

Tiada ulasan:

Catat Ulasan