Ahad, 16 Oktober 2011

HAPPY BIRTHDAY PAKSU!

erm hari ni hari jadi my PAKSU! erm seriusly excited gile nak celebrate bufday beliau..semangat sangat sampai tak boley nak tido lena..asyik terbangun je..atlast ema pun malas la nak tido balik bile dh terbangun pukul 7pagi tu..kuar je bilik ema tu,ema terbaca la note kat whiteboard "akak..sidai kain, sapu uma, masak lauk and bagi mike makan"..pergh memang tersusun rapi kan? haha takpe la..memandang kan ema bangun awal hari ni kan so buat je la..heeeee settle je buat sume arahan my big momma, ema pun semangat la call my paksu..but die tak angkat plak..hadoi tido lagi la tu..ni mesti kes die balik kerja lambat malam semalam ni..jam menunjukkan pukul 12tengahari..wooo takkan la tak bangun-bangun tido lagi..hadoi pukul bape nak dating ni?? calling lagi sampai lebam..takpe bagi je pakse chance sampai pukul satu..

ok now dah pukul satu..ema amik la phone and terus dail no handphone die..still no answer..hadoi paksu ni tido mati ke ape ni?? agak-agak kalau bom meletup kat sebelah die bangun ke tak ni? huhu why la die ni tak bangun lagi ni?? pukul bape nye nak celebrate bufday anda wahai paksu ku tersayang oi.. erm sabar je la ema..ema malas nak tunggu die bangun..ema amik keputusan nak gerak je gi uma die..ema pun tak fikir panjang terus je siap gi tunggu bas..sampai je kat bustop dekat dengan petronas presint 16, ema terus menapak gi uma die..pergh matahari punyer la panas..basah gak la baju ema..naseb-naseb..demi paksu , ema harung je la kan..sampai je kat uma beliau, ema terus call die lagi..still takde sape yang angkat..ketuk punyer ketuk pintu uma die tu, takde siape pun yang bukak..hadoi ade orang ke takde ni?? ema pun gi la intai kat slidding door die..GOLAP eh! hadoi ade orang ke takde kat uma die ni?? ketuk-ketuk je lagi..tapi still takde orang yang respon..calling him again and again..still no answer..hadoi..ema give up la..erm terus wat keputusan nak menapak je gi alamanda..dah separuh jalan ema nak sampai alamanda tu,ema dapat mesej from him..tak tau la nak marah ke epy..die cakap "sorry..penat sangat..kite makan kat medan presint 16 je boley tak?" erm ema pun call la die..nak marah tapi tak boley sebab hari jadi beliau kan..so sabar je la..layan kan saje permintaan bufday boy tu..ema tunggu la my paksu tu kat medan presint 16 tu..tunggu punyer tunggu dalam kul2 lebih cam tu la baru beliau sampai..dari basah kuyup tadi sampai la dah kering baju ema tu..kureng  punyer paksu..buli ema..TAK SENONOH! sabar ema sabar..die sampai je boley wat muke selebet..wah! seluar pendek! comel je..susah gile nak tengok beliau pakai seluar pendek ok..actually pernah sekali je beliau pakai seluar pendek depan ema..kaki tak chanteq katenye!

lame gak la ema usha beliau..hehehe..geram je ema tengok mamat ni..rase cam nak cubit-cubit je..
dialog antara paksu ngan ema :-

ema : paksu! selamat hari jadi! nah hadiah..<bagi plastic de hadiah beliau>
paksu : uish ape ni?? <terkezut la konon..padahal die yg request nak hadiah>
ema : erm nak lepak bodoh-bodoh je ke ni?? tak nak order makan ke?
paksu : heeee..ema order kan..
ema : alla ema mane pandai order makanan kat tempat-tempat macam ni..<actually ema perli beliau..hehehe>
paksu : paksu lagi la tak pandai nak order-order ni..gi la belikan paksu makanan..<nampak tak mengade-ngade beliau ini?>
ema : alla jom la gi order same-same..
paksu : <mengalah>

paksu : nasi ayam satu..nasi lebih tau..air teh o ais..
ema : ema taknak makan..kenyang lagi baru lepas makan nasi goreng kat uma..erm air sirap limau ais..<air orang kawen katenye>
paksu : nape taknak makan??takkan la paksu nak makan sorang-sorang ni?
ema : takpe la kite share-share la..hehehe
paksu : mengade!

abis je makan..ema bosan la dok kat tempat tu..ajak la beliau jalan-jalan..jalan bukan jauh mane pun..kat taman presint 16 tu je..ceh!mase kat taman tu ema suruh la paksu try hadiah yang ema bagi tu..tapi yang memalukan hadiah tu tak muat dek die..padahal ema dah amik size paling besar dah tu..tak tau la baju tu yang kecik or paksu ematu yang dah besar??kikiki..paksu kalau nak pakai baju tu kena la kuruskan badan ok??heeeeee jangan marah..erm mase kitorang tengah seronok gelak-gelak pasal baju tu tibe-tibe de bunyi BOOM! ade excident plak..paksu ema ni boley tengok je..nasib baek la ade beberapa orang budak lelaki gi tolong orang excident tu..husih ape punyer paksu la..tengok je..bukan nak tolong..CHOI! dah puas tengok orang excident die ajak ema gi medan 16 balik..haus katenye..erm layan kan lagi..lepak minum air je..pastu die call Razi and Bella <membe GSC kitorang>..diorang nak lepak gak..sambil nak tunggu dorang datang, si paksu ni pun call la emak beliau yang ade dikampung..rindu katenye..heeeeee..<anak kesayangan OMAK>..comel je..

punyer la lame mamat ni bergayut ngan mak die..huhuhu ni yang jelez ni..<erk perlu ke??> dah puas die membuatkan ema JELEF, die dok cubit ema sebab geram katenye..dah kenape anda?? si razi and bella pun sampai..dorang makan-makan bukan main berselera..sekali datang la sekor kucing bunting..baek punyer cari port..die boley berak kat betul-betul sebelah meja kitorang..my paksu ngan razi punyer la bagus usha kucing tu melabur saham..hahaha..nasib baik la si razi tu dah abis makan..kalau tak kompom muntah..hahahaha nasib korang la kan..dah abis makan kitorang gerak balik..paksu mintak tolong razi anta ema balik..paksu, razi ngan bella nak gi GSC lepas je anta ema balik..dalam kul 6 <tak silap> ema sampai uma..erm memang terbaik la kan sekejap je lepak dengan beliau tu..huhuhu seday je..takpe la i know who am i..<ayat nak seday je kan? hahaha>

Tiada ulasan:

Catat Ulasan