Jumaat, 10 Februari 2012

siapa nak kawen??

hah siapa yang nak kawen?? cer angkat tangan..hehehe memang ema boley nampak korang angkat tangan tu..kikiki kali ni ema just nak share pasal belanje kawen.. nak kawen ingat senang ke? kalau kat dalam poket korang just ade habuk je baik lupekan je la.. paling tahi minimum kat dalam poket korang kena ade RM100 SEHARI..mampu?? 

hah nak tau kenapa?? yela dunia sekarang sume mende nak kena guna duit betul?? masuk toilet 20sen.. makan paling murah pun RM10 sekali makan minum kan? kalau yang pakai kenderaan tu nak kena bayar minyak, tol ngan parking lagi.. kalau yang naik public transport plak nak kena bayar tambang la ofcoz. tu belum tolak duit topup korang lagi.. yang merokok tu plak? uish yang ni parah sikit..sebab orang yang merokok ni gila..pe kejadah dok BAKAR DUIT?? minta maaf kepada yang terasa.. tapi tu kenyataannya.

banyak kan duit yang keluar?? kalau untuk diri korang sendiri pun dah susah ni kan lagi nak kawen? ingat kawen ni pakai seribu, dua ribu, tiga ribu je ke?? uish orang yang dok kat desa pun kena keluar bajet puluh ribu.. ni kan lagi korang yang duk kat bandar ni.. i know korang takde la nak wat kenduri besar-besar sampai jadi WEDDING OF THE YEAR tu. walaupun korang just nak buat yang wajib je still pakai ONGKOS kan?? uish susah la nak terangkan..

cer tengok gambar ni..ni yang habis bajet la..
ni belanja yg WAJIB.
hah dah nampak belum??

ni ade lagi.

i got this from hafizshinchan.blogspot.com

ni ema dapat dari wanghantaran.com

ni dari maskahwin.com

pergh telan air liur ema tengok kot..

Tiada ulasan:

Catat Ulasan