Jumaat, 2 Mac 2012

Putrajaya BLACKOUT ??

post ni agak panjang..kalau malas nak bace korang just usha gambar kat bawah tu..hahaha ignore je ayat yang panjang mcm buku teks sejarah ni.

huh? what happen? i know tu yang bermain kat kepala otak korang kan? 

hahaha okey dimula kan cerita dengan ape yang ema wat hari tu. pagi tu cam biasa je. petang kul 5 ema gi Alamanda. ade date ngan my kezen @NeenaLiyana. kitorang nak gi tengok wayang cite Adnan Sempit 2. so sampai je kat Alamanda ema terus gi jumpe Kak Neena kat McD. pastu kitorang gi kedai kunci sebab my kakak tu nak duplicate kunci la ofcoz. haha pastu terus gerak gi GSC. kitorang booking tiket so kena amik awal 45 minit sebelum movie yang kitorang booking tu start. lah banyak lagi seat kosong. ingat dah penuh. ceh! memandangkan masih awal so ema ngan kak Neena pun lepak-lepak la kat kolam luar GSC tu. maklum la perempuan. gosip la pe lagi kan? ye ema faham tu yang kaum lelaki akan cakap. perempuan memang jahat pun. huh! marah ni..hahaha

citcatcitcot dah pukul 6.10 petang. so kitorang pun masok la GSC balik sebab nak beli makanan pape yang patut. hahaha cian my kakak die belum makan lagi katenye. semangat je nak makan 1901 sekali tak dapat. sebab GSC dah tukar ke MAKCIK *erk betul ke? or Abang Zul bohong ema?haha  okey ema just beli mashed potato je. bukan diet la tapi taknak susah kan my kakak. cian die dah la kena keluar duit setiap kali keluar ngan ema. maklum la ema kan penganggur terhormat. *p/s : nnt bile ema dah dapat keje ema plak yang belanje kakak ye..heee   ok now time for enter the hall. mase nak bagi tiket tu ema terserempak dengan Encik K tu. die pandang je ema. ema wat derk je. pastu die jerit "SOMBONG!" erk? ema sombong ke? hahaha ah kesah plak ema kan?  Encik K mane pernah peduli kat ema pun selame ni. die yang nak sangat ema tak kacau hidup die kan? so yes, as u wish! like what Kak Neena told me " ema kena tunjuk kat Encik K yang ema pun boleh happy without him! ". wish me luck kakak! alla ema malas nak tegur orang yang dah ade pengganti ema tu. kang bergadoh plak. sorry la. kalau gadoh sebab lelaki, itu memang bukan ema! ema just nak wish semoga hidup anda "barakah" bersama teman baru mu itu..heeeee baik kan ema? hahaha

nak ema cerita gak ke ape jadi kat dalam wayang tu? alla nanti panjang la post ni. bukannye korang bace pun post yang panjang berjela ni. erm nanti kalau ade mase ema update la pasal cite Adnan Sempit 2 tu. senang cite baik korang gi tengok sendiri kat wayang. support weyh filem Malaysia! baru seminggu dah cecah 4.5 juta penonton okey!seriusly cerita tu memang terbaik la. starting movie je dah gelak terbahak-bahak sampai terburai isi perut. hah yang ni ema tipu je..hahaha saje wat gempak. bab gelak terbahak-bahak tu betul la.haha tengok ema still gelak lagi kan? betul la tu kelakar.

mesti korang dah start fade up kan? mane nye cerita pasal Putrajaya BLACKOUT tu? hahaha okey la ema cerita. sabar la sikit. hadoi. abis tengok movie, ema lepak makan kat Oldtown White Coffee. masa tengah makan tu tibe-tibe je blackout. ema rilex je sebab mase ema keje kat GSC dulu selalu gak la blackout ni. so takde la nak menggelabah cacing sangat. hahaha seronok jugak makan dalam gelap ni. ema ingat satu alamanda je yang blackout sekali SATU PUTRAJAYA. mane ema tau? abang ema update status FB die. 

mengikut sumber-sumber yang boleh di percayai, TNB substation kat Bandar Baru Bangi TERBAKAR. actually takde la sampai satu Putrajaya blackout. ade sesetengah presint je. yang pasti ALAMANDA TERBABIT.hahaha uish ema ni gelak plak! tak baik la. hurm ema ingat time tu diorang saje je nak praktis untuk EARTH HOUR akan datang tu. 

 Ni kat Oldtown White Coffee luar.

Oldtown White Coffee kat bahagian dalam.

ni kat Autopay depan McDonald.

ni plak kat Baskin Robins.
sebelum kejadian..haha
ni ape yang ema minum on that time. nak jugak tunjuk..haha
ni masa nak balik. muke masing-masing tak boley bla.
seronok semacam. Earth Hour katenye..haha
ni la muke budak nakal sebelum kejadian tu berlaku..hahaha!

Tiada ulasan:

Catat Ulasan