Jumaat, 2 Mac 2012

Tutorial to make moving Pic.gif.

tau ke pic.gif tu ape? alla kalau korang pernah wat account myspace, korang perasan tak defult pic yang gerak-gerak tu..tu la die..nak belajar tak? heee

ok firstly korang kena la klik kat website ni dulu
http://gickr.com/upload_files

ok dah klik?

ni la page nye.
ok now korang nampak tak de tulis select image?

ko choose la image yang korang nak tu. limit die sampai 10 image je.

pastu pilih la saiz berape yang korang nak?

kelajuan gambar tu gerak pun korang boley pilih.

dah settle dah wat yang ema suruh tu? korang klik la la continue kat penjuru tu.

nampak kan bulatan tu? klik la kat situ pastu tunggu sampai die habis loading.

ni la hasil nya nanti.
pastu korang klik la DOWNLOAD kat bawah gambar korang tu. ok try la..pape hal tanye je..

1 ulasan:

  1. umur 20 tahun ek?boleh panggil akak la ni.hahaha:P ..

    dulu gua tak pernah ada myspace.noob kan?ngeh3

    BalasPadam