Isnin, 10 September 2012

rindu kat Forever Me!

holla sayang ema sekalian..hurm terdetik hati ema nak bukak blog ni adalah kerana seorang sahabat. beliau menerjah blog ema ni demi untuk melayan jiwang karat yang agak berkarat pasal ema dengan kisah cinta tragis ema tu..*bajet buat sahabat ema yang ema paling sayang,MiRaCLe the 4..ema tau korang ade gak menerjah ke blog busuk ema ni..sorry la ema dah lame tak mengupdate nye..malas..sekarang ni macam-macam masalah ema hadap.disebabkan terlalu banyak masalah jadi ema malas gile nak menaip. ema kalau menaip guna dua jari je..tekan satu satu butang nye..lambat..datang je gile komputer tu boley plak hang! pedih..

to MiRaCLe the 4..ema sayang korang sampai bila-bila..sepatut nya korang la cinta pertama ema..tapi ema mention kat blog ni si Encik K tu cinta pertama ema..well macam yang korang tau.me and him dah takde pape. nak lupakan seseorang yang kita sayang memang susah. ini macam nak mengingati orang yang tak pernah kita jumpa sebelum ni..memang susah la kan? ema paham.. cinta ni memang merepek.. betul gak kata Aboy. tapi ade gak "bullshit" nye..yela orang yang kate cinta tu merepek la yang makan kata-kata die sendiri. yoyo oo je cakap tak payah nak bercinta la hape..alik-alik ko pun bercinta sakan gak..de girlfriend pastu lupe membe..now anda tau kan ape yang ema pernah rasa dulu..

cinta ni memang ajaib la..die bole buat si pelaku meroyan. entah la..sampai sekarang ema tak paham ape tu cinta. cinta ni elok ke tak elok sebenarnye?? di sebabkan cinta hubungan persahabatan yang sudah lama terjalin boleh putus.. di sebabkan cinta juga boley menyebabkan ahli keluarga berpecah bela. ade gak orang yang sanggup mati demi cinta.. ini semua bergantung dekat orang tu sendiri. kalau Iman seseorang tu kuat die boleh hadapi apa jua dugaanNya.ah ema ni cakap macam Doktor Cinta plak..ah pape pun ema malas nak fikir mende tu sume..lagi kite fikir lagi kite merepek..bagi ema kalau kita dah berusaha cari cinta tu tapi cinta tu tak muncul-muncul gak, baik kite tunggu je la cinta tu datang dengan sendirinya. bukan ke Jodoh dan Ajal Di Tentukan Oleh Allah SWT.. erm ok la..malas nak merepek lebih lanjut..

p/s : to my Jijie, ema akan sentiasa disisi jijie bila-bila masa jijie perlukan ema..ema akan cuba lakukan yang terbaik untuk jijie..ape yang ema boley pesan kat jijie is jangan pernah berhenti berdoa..ingatlah Allah SWT sentiasa menguji mahklukNya..setiap ujian yang diberiNya membuatkan kite sentiasa mengingati dan mendekatiNya.. bersyukurlah jika Allah SWT beri kita ujian atau dugaan.. ema sayang kamu semua okey..

Tiada ulasan:

Catat Ulasan