Ahad, 31 Mac 2013

tak paham la..

Ya Allah semakin meluat ema tengok korang ni la..weyh kalau dah gatal sangat masing-masing tu, nikah je la..buat tambah dosa ema je..annoying doe!! baru bercinta tapi dah mengalahkan orang dah nikah..




kakak..awak tu dah berumur..matang la fikiran tu sket..Kakak bercinta dengan lelaki yang muda daripada kakak..patutnye kakak bimbing la dia..ni yang kakak pun terjebak dengan die sekali tu dah kenape?? kakak ni cantik..seriusly muka kakak sangat cantik..sayangnya *geleng kepala*..kakak, ema dah kenal encik abang awak tu since ema form 2 lagi..kakak tau ke sejarah perkenalan kitorang tu cam ne?? kalau kakak tau la cerite disebalik perkenalan kitorang kompom kakak "suke" punye la..ema kenal cik abang awak tu pun sebab Jijie..maaf la ye..ema bukan dengki ke hape..masalahnye ema tak suke perempuan dipermainkan oleh lelaki..lagi-lagi dengan cik abang awak tu..dah ramai kot perempuan yang menyesal sebab kenal die..tapi tu la..kakak yakin sangat die jodoh kakak..eh mungkin betul la kot die jodoh kakak..pape pun SEMOGA BERJAYA la ema ucapkan..ema malas nak cite banyak..sebab cite banyak pun tak guna, tendang pun tak kena..hahahaha eh bergurau pulak..kakak tak malu ke cite kat public pasal  "cinta sejati" , "beranak" ape sume..ema tau kakak sangat yakin dan sangat berharap yang cik abang kakak tu jodoh kakak..sekali lagi ema tekankan kat sini eh..KAKAK NI CANTIK..kakak berhak dapat yang lebih baik daripada ini la ema rasa..seriusly..maaf la ye..
kakak ari tu ema de prasan kakak retweet spe punye tweet tah..macam ni tweet die : "Awak nak someone tu, awak suka dia. Tapi dia abaikan awak, langsung tak pernah ingat awak. Awak tak rasa bodoh ke nak and suka dkat dia ? :)"..kakak tak rase ke tu ape yang ema fikir pasal kakak sekarang ni?? ema malu nak cakap kat kakak sebenarnye..tapi kakak sendiri dah sedar mende tu kan?? tapi kenape kakak wat gak??walaupun ema tau yg tweet ni ditujukan pada ex or admire kakak..baiklah ema minta maaf la kalau ema menyibuk hal kakak..satu je yang ema boleh cakap..jangan terlalu yakin..jangan bagi 100% selagi belum sah nikah ok?

.....


abang..awak tu belajar je tinggi-tinggi..tapi pemikiran awak tu tak tinggi pun sebenarnye dah kenape?? hari tu awak terasa dengan tweet ema..padahal ema tweet random je..awak nak terasa lebih tu kenape??maaf la kalau abang tak macam yang ema tweet tu, kenape abang nak melenting kan?? sejak dari sekolah lagi ema tengok perangai abang ni..sikit pun tak berubah gatalnye tu..suke sangat bersayang-sayang dengan perempuan lain..tak kesian ke dekat "cinta hati" abang tu?? die punye la percaya kat abang..tapi abang boley plak menggatal bermanja-manja dengan perempuan lain?? ape?? abang cakap yang "bini" abang tu tak kisah?? mane ade perempuan yang tak kisah bila orang yang die sayang menggedik dengan perempuan lain..ema tau jauh disudut hati die *wah ayat sasterawan* ..die mesti sedih..tak banyak mesti ade sikit cemburu punye la..ape yang ema nampak, abang menggedik dengan "kawan-kawan" perempuan abang boley je kan?? tapi kenapa "bini" abang tu nak menggedik ngan kawan-kawan die tak boley?? ade la sekali tu "bini" abang nak jumpe dengan kawan perempuan die..tapi abang tak kasi..why ek??abang cakap kalau nak jumpe die, abang mesti kena ade kat situ skali.. ye kawan perempuan "bini" abang tu abang punye kawan gak..hey perempuan dengan perempuan pun nak kene ade teman gak ke??diorang nak jumpe bukan nak bergado ke hape, just nak copy drama melayu je kot..ema sangat tak paham ape masalah abang ni? ke abang takut rahsia abang terbongkar? jeng jeng jeng *muzik suspen!* ema peduli hape la kan kalau abang nak mencarut kat ema or nak cakap ema ni busy body ke hape..masalahnye sekarang ni abang yang makan cili..so pandai-pandai la abang cari air..pe kene mengena dengan ema?? cili tu yang pedas..kenapa ema yang abang carutkan?? tak paham..abang ema minta maaf la..kalau ema sakitkan hati abang..ema minta maaf sebab masuk campur hal abang dan "bini" abang..satu je nasihat ema..jage "bini" abang tu baik-baik..die sangat baik untuk abang..kalau abang masih tak berubah, ema pun tak tau dah nak cakap ape..SEMOGA BERBAHAGIA la kamu berdua..



p/s : TOLONG LA CEPAT NIKAH..ema dah muak, meluat, menyampah, rimas tengok gelagat dan tingkah laku kalian..kalian masing-masing dah besar..ada otak..fikir la ape yang kalian rasa betul..maklum la ema ni budak lagi..ema tak layak nak tegur kalian kan? Ema minta maaf sekali lagi..







Yang  jujur menyampah baca status updated kalian ,
Yang mewakili mereka tak berani meluahkan pendapat,
EmaSheikh



Tiada ulasan:

Catat Ulasan