Rabu, 1 Mei 2013

Alhamdulillah 6 tahun sudah..

WE are Forever .


Assalamualaikum.. hai geng..hehehe erm hari ni pepagi lagi ema dah bangun sebab nak kuar ber-picnic dengan my sayang-sayang..seriusly excited gile..dah lame gak la kitorang tak ber-picnic ni..

KakLong, Baby, Achik..

Ema, Jijie, Ain..

kami tau kami cumel..tamo le tenung lelame..hikhikhik


6 tahun?? mesti korang tertanye-tanye kan?? erm alhamdulillah persahabatan ema dengan sayang-sayang ema dah 6tahun dah..actually ema dengan jijie dah berkawan since ema darjah 2..dengan ain since form 1..tapi kami takde la serapat dan sebaik hari ni..ema bersyukur sangat kenal diorang ni..

Ema : Korang susun..ema amik gambar ok..
Ain&Jijie : Baik kak long..
Ema : Bagus.bertindak mengikut arahan..hihi

Rajin adik-adik ema susun makanan ye..


jujur ema cakap sebelum ni ema tak berapa selesa berkawan dengan mereka..maklum la perempuan berkawan dengan perempuan mesti ade je yang tak kena or ade je yang tak puas hati..perempuan kan suka sangat cemburu antara satu sama lain..tapi semakin hari semakin bertambah kepercayaan dan keselesaan ema berkawan dengan mereka..


Jijie : Tadaa!
Ain : Ish tolong la ain susun ni..


daripada 7 orang..kini hanya tinggal kami bertiga..macam-macam kami lalui..hanya Allah SWT je yang tau..walau ape pun yang jadi ema tetap bersyukur sebab dapat kenal mereka semua..ema dah taknak tamak lagi dah..bersyukurlah dengan apa yang ema ada sekarang ni..Alhamdulillah..terima kasih Ain..terima kasih Jijie..Thanx a lot sayang..korang sudi berkawan dan terima baik buruk ema..TERIMA KASIH SAHABAT..

Banyak nye makanan..hihihi

Air yang "sangat" berkhasiat milo AIS..


kepada 4 orang yang lain, ema pun nak cakap terima kasih diatas perkenalan kita selama ini..ema tak akan lupakan kalian..ema berterima kasih gak kat korang sebab pernah menjadi sahabat yang baik sebelum ini..kalian pernah menggembirakan ema..kalian pernah menjadi sahabat susah dan senang ema..maaf ema tak dapat jadi yang terbaik untuk kalian..tapi jangan risau..kalian tetap kawan ema sampai bila-bila..Shobana, Afifah, Ferina dan Fatin..ema sayang korang..ema rindu gile kat korang..kita mungkin tak serapat dulu, tapi jika kita berjumpa di luar sana ema akan tegur dan layan kalian sebaik mungkin..In Shaa Allah.. :))

NurAzimahBintiMunawar

AinNabeelaBintiKamarulfuadi


ema nak cerita pasal ema gi picnic la sebenarnye ni..hehehehe sorry-sorry ter emo  plak..hehehehe ema bangun pagi nak siapkan sushi untuk sayang-sayang ema ni..nak masak hebat-hebat ema tak pandai..so masak ni je la yang mampu..alamak..lupe la nak snap gmbr sushi tu..

Jemput makan semua..


pukul 10 pagi jijie ngan ain dah memekak kat umah ema..hehehe sebabnye ema lambat..kikiki maaf sayang..tak sengaje..dah siap-siap kami pun gerak la ke tapak picnic..bajet macam nak g jaoh je kan? hahaha padahal kitorang picnic area putrajaya je kot..mula-mula planning nak g Morib..tapi family jijie tak bagi..so ema ajak picnic kat Pullman..tapi ain plak taknak..bosan katenye..so next target kat empangan area PiCC tu..tau tak?? hehehe klu korang lalu jambatan nak ke PICC korang gi belah kiri..nanti korang nampak de restoran ikan bakar..parking kat situ..pastu dah boley nampak dah empangan..cantik gak la view nye..serius..




kitorang pun membentangkan la tikar..cari port baik punye..hehehehe makan-makan..citcatcitcot pastu posing-posing..bajet retiss..ramai gak la family yang ber-picnic kat sini..bawak anak-anak main basikal..seronok gak..lepas dah kenyang mencekik kami pun beransur la ke tempat lain pulak..next destination PULLMAN..hahahaha nampak tak..ema nak gak gi tempat ni..cian ain..terpaksa redha je ngan ema..hahaha ema suke Pullman sebab boley main air..kitorang duduk atas jeti tu..main-main air..posing-posing lagi..pastu beransur gi lepak uma ain plak..




kat uma ain, ema bantai tido..hahahaha tak senonoh ko ema..dah penat menggeletis mesti la tido..recharge tenaga balik..hihihi ema balik pukul 5..jijie drive alza ayah die untuk anta ema..hehehe terasa diri ini seperti orang kayo je ade driver..hehehe terima kasih sayang..if ema ade kereta nanti biar ema pulak jadi driver jijie ngan ain k..sebelum balik ema ngan jijie ditugaskan untuk menghantar kad jemputan kahwin Kat (kawan 5A1) kat encik PojieLah..Punye lame kitorang tunggu mamat tu nak turun dari uma die..padahal kitorang dah call awal2 kot suruh die turun..dah settle bagi kad kami pun chow la..masa nak chow tu kitorang boley plak fikir macam-macam..kitorang pandai-pandai je reka cerita yg encik PojieLah lambat sebab nak siap-siap pakai cecantik semata-mata nak jumpe kitorang..hahahaha kesian die..maaf encik PojieLah..kami bergurau.. tamo amik hati k..next time in sya allah kite lepak sesama k..

Freestyle !!

Bhahahaha !!


p/s : sayang-sayang..ema sayang sangat-sangat kat korang..ema doakan persahabatan kita ni kekal sampai bila-bila..in sya allah..terima kasih untuk segala-galanya..ema minta maaf atas segala kekurangan ema k..peluk-peluk..hehe

Pullman !!

Ema sayang MiRaCLe..

2 ulasan:

  1. terbaik. thnx ema .. thnx ain ;) sebab hadir dalam hidup jijie untuk gembirakan jijie..

    BalasPadam
    Balasan
    1. sama-sama sayang..ema pun nak cakap TERIMA KASIH gak kat jijie ngan ain..sorry if ema ade kekurangan..heee sayang korang sampai bila-bila..

      Padam