Selasa, 7 Mei 2013

Pe Jadi Hari Ni?

assalamualaikum.. holla.. erm hari ni ema ganti puasa..actually semalam pun same gak..maklum le bulan Ramadhan al-Mubarak dah nak dekat ni..eh yang korang tu dah ganti puasa ke?? Alhamdulillah la kepada mereka yang dah ganti puasa awal-awal..yang wat puasa 6 pun ema RESPEK.. eh eh eh aduh abam sado ni pun de yang rompong puasa ke?? aduh malu la abam..pe ni?? owh ade sebab-sebab yang tak dapat di elakkan ye?? yeke?? hahahahaha yela yela ema percaye la..huh! ape lagi jom le kite ganti puasa sesame..hihihi

okey..macam biasa..ema bangun pukul 5pagi..sahur..collect pahala..heee..tapi ema bukan nye makan beriya pun..takat biskut 2keping biskut Lexus chocolate tu (plastik kaler purple) ngan air putih/air masak/air mineral/skyjuice..hehehehe niat yang penting.. ema siap-siap gi kje pukul 7pagi..ikut mood gak..klu agak-agak malas tu ema saje je lambatkan siap..around kul 7.30pagi baru nak salin baju, pakai tudung pe sume..oh nonono ema tak make-up ok..malas..zaman make-up tu dulu la..mase kje wayang..sekarang tidak lagi..malas la..bukan de spe nak tengok pun..

tunggu bas pukul 8pagi..Actually ema masuk keje pukul 9.30pagi..hah mesti korang pelik kan? pehal la ema ni gi kje awal sangat..nak kate tempat kje ema tu jaoh, memang TAK la..dekat je kot..15minit ke 20minit..tapi paham-paham je la..driver bas tak banyak..so bas memang susah nak dapat..bukan susah sangat pun actually..bas yang gi tempat kje ema tu yg susah nak dapat..kena tukar bas 2kali gak la..so mmg kena keluar uma awal..

bas dah la berhenti kat depoh presint 15 tu..nak menapak gi kedai ema kje tu bolet tahan gak la jauh nye..dah la kena lalu dekat kawasan pembinaan tu..mat-mat indon or mat-mat bangla dok usha je..walaupun ema ni tak secun Fasha Sandha, Acha Septriasa, or Ashwayarai, tetap gak dorang nak usha..maklum le dah memang name pun lelaki..memang kompom basah ketiak la dok jalan kaki dari depoh ke tempat kje ema tu..klu ujan memang kesian..kompom lencun la..

hari-hari ema yang bukak dan tutup kedai..ape de hal..erm kebiasaan nya ema dok melepak je..on9 fb..on9 twitter..pastu tengok We Got Married kat Tonton.com.my..tapi lain sikit hari ni..hari ni ema kena siapkan Quotation syarikat dan siapkan 2 set Quotation Dummy..lepas tu boss tunjuk kan senarai pelanggang lama die..pergh punye la banyak..dalam 2000++ syarikat kot..pastu bos suruh ema call dorang..call untuk ape? ema sendiri pun tak paham..ema mane la reti bab-bab call orang ni..ema nak kena cakap ape?? macam mane?? nak kena buat ape?? aduh..seriusly ema fail bab call orang ni..ngn mak ema sendri pun ema jarang call..ema selalu msj je..

boss swoh ema tulis sendiri skrip..masalah nye ema nak kena cakap ape?? bos dengan selamber je tinggalkan ema sensorang terkontang-kanting kat kedai..sebelum boss keluar, boss cakap "Ema call la dalam 15 ke 20 syarikat sehari k..daripada ema dok sesaje je..Ade gak la bisnes yang jalan.." boss ema memang sangat DAEBAK!.. bila ema swoh die tunjuk contoh, boss boley plak cakap macam ni "Saya dah lame tak call client.Dah lupe la nak cakap macam mana.Alla senang je.Ema cakap la kita daripada bla bla bla.Kita ada buat perkhidmatan bla bla bla."

Atlast ema kena la study..baca profile syarikat..pastu minta tolong sahabat baik ema susun ayat nak buat skrip..alhamdulillah sahabat baik ema ni sporting orangnye..duk melayan ema wat skrip tu..Terima kasih Jijie..ni yang ema sayang jijie sesangat ni..hehehehe seriusly terima kasih tau sebab sudi tolong ema..

tapi hari ni ema tak start pun lagi call client-client yang boss ema suruh tu..gile? skrip ema tak mantop lagi kot..ema nk tunjuk kat boss dulu skrip ema tu..klu boss ema ok..baru ema start call..tapi seriusly cuak kot..dah macam hape dah..siap ade skrip lagi..haah memang ema tengah berlakon filem Sembilu ni..hahahahaha

eh sempat lagi tau ema layan WGM episod 28 sebelum balik keje td..ade couple baru la..YongHwa (CN Blue) ngan SeoHyun (SNSD)..YongHwa super gentlemen..SeoHyun plak super tertib..dorang ni boley tahan sweet gak..hehehehe tapi pape pun Adam Couple lagi sweet..macam real couple je..JoKwon sangat macho sebenarnye ok..

bhahahahaha kesian korang kena baca ema merepek pasal korean show..erm abis je kje kul 5.30petang..ema tutup la kedai mcm biasa..tapi yang tak best nye..hujan lebat..nak tak nak, ema redah je la..tunggu bas dekat depan kedai gambar yang ema pernah kje dulu..bas L02 muncul..bas ni jalan area p14,p15 ngan Alamanda je..so naik la..benti kat Alamanda la..cam biasa..tunggu punyer tunggu dah pukul 6.05petang cam tu..tetibe je along ema msj tanye ema kat mane..ema cakap la ema ngah tggu bas kat alamanda..along swoh ema lepak kat alamanda dulu, nnti die jemput..wah baik pulak hati along ema ari ni..hehehe ini rezeki namenye..klu along nak lepak alamanda tu maksudnye ema de rezeki la nak ngepau.. alhamdulillah..rezeki berbuka puasa ema hari ni Subway Sandwish..yummy..hehehehe TERIMA KASIH ALONG..tapi yang kelakar nye ema order lain, along order lain..pastu ema makan along punyer sandwish..along nye lagi sedap la dri ema punye sandwish..kesian along..takpe2 ema tak sengaje..so ema ganti balik k..esok ema ganti..ema janji..huhuhuhu melayang duit poket ema esok..its ok la ema..demi abang Along yang tersayang..jangan kedekut..nanti Allah marah..

erm sampai je kat uma, ema dah siap berbuka puasa dah..kenyang baham along nye subway dengan tanpa rasa bersalahnye..hahahaha maaf along..ema betul-betul tak sengaja.ema dok bergurau ngan Shiloh..sambil tu ema terpandang abah dok online..die bukak Mudah.my..biase nye abah bukak mudah sebab nak cari kereta..kereta yang abah biasa tengok sume yang luar brand Honda, Nissan, Toyota..apsal macam len macam je kali ni?? abah search Perodua Kelisa?? eh eh?? kenape?? nak beli kereta untuk ema ke??

hehehehe tak malu punyer ema..perasan je lebih..ema dah tengok abah search kelisa..ape lagi tersengih la ema sensorang..abang apis tanye asal ema senyum..pastu ema wat bodo je..senyih lagi..pastu ema g dapur tanya mak.."mak abah nak belikan akak kereta ke?" mak cakap "kenapa?" ema jawab la "tu abah tengah search kelisa dekat mudah..biasa nya kan abah berminat kete besar je"..pastu ema tros g depan sambil jerit "Perasan la ko ni ema!" pastu masuk bilik..gelak sensorang..

Ya Allah..kalau la betul abah nak belikan ema kereta kan best? second hand or third hand pun xpe..Kelisa Kuning..owh owh owh..memang idaman ema la kan..auto pun auto la..hehehehhe

Actually niat ema keje ni memang nak kumpul duit nak beli kereta..sebab nye susah la..abang-abang ema sume kedekut..dah la tak boley nak tumpang kan ema g kje..pastu ema nak pinjam kete dorang pun tak boley..dorang dah de motor..kete dorg klu tak pakai pe kate bagi ema pinjam..bukan nye ema tak isi minyak..huhuhuhu kesian adik perempuan mereka yang seorang ni kena tunggu bas sensorang..tak prihatin langsung..klu awek bukan main lagi..ape awek nak sume boley bagi..tak pe la ema..sabar je k..

ema usaha la sendri..in sya allah..tak lama lagi ade la tu rezeki ema nak beli kereta sendiri..owh bumblebee! ni nama bakal kereta ema tu..sebab tu ema nak kereta kuning..padahal ema memang minat warna kuning sejak dari kecik lagi..ema minat spongebob pun sebab die kuning..hahaha ema suke makan pisang..nampak tak ema obses dengan warna DiRaja tu..hehehe daulat kot ema..hihihi

ok la..nak tido..sekarang dah pukul 11malam..ema dah lepas limit sepatutnya ema tido..ema kena tido sebelum or pada pukul 10malam..ni la rahsia awet muda..perempuan kena cukup kan tido paling sikit 6 jam..paling lama 8 jam..kira la..klu tido pukul 10malam kena bangun pukul berapa..hehehe lu pikir la sendiri..

okey la..esok nak kena keja..nak kena sahur lagi..jom la tido..selamat malam semua..ema minta maaf banyak-banyak tau..tido lena..assalamualaikum..

Tiada ulasan:

Catat Ulasan