Jumaat, 10 Mei 2013

what day is today?

assalamualaikum hai geng..hai para stalker setia ema yang ema sayangi..hihihi terima kasih sebab masih lagi setia dan sudi jadi stalker ema kat blog AWESOME ema ni..



well ema pelik la..kenape ngan hari ni eh?? oke start ngan cite semalam dulu..semalam ema de tanye boss pasal jawatan ema kat kedai komputer tu..boss cakap ema sama je macam Abg Zul(senior staff)..wat masa ni blom isytihar lagi jawatan kami apa..hahaha wah isytihar tau..dah macam hape je bunyi nye..

ema tanye boss pasal jawatan ema tu sebabnye ema pelik..boss de suruh ema call contact number yg boss simpan kat system die..kire cam nak promote or cari client la..gile first time kot ema wat kje dok call org macam ni..ema ni dah la fail bab-bab meng-call orang ni..sedangkan kawan-kawan or family ema sendiri pun ema susah nak call..ema biasa mesej je..hehehe ema tak pandai la nak bercakap ni..nak kena susun ayat baik-baik..biasa ema cakap bahasa tunggang langgang je..hahaha

dah la contact number tu sume contact number orang-orang kuat dalam goverment..jawatan Ketua Setiausaha la..Pengarah la..CEO la..Pengurus Kewangan la..gile ko..ema kompom-kompom la kena guna bahasa yang elok-elok..ni semua keje untuk jawatan Marketing kot..ema mane la pernah blaja bab Marketing ni..nak cari client pe sume..promotion..memang la dulu ema pernah blaja Masscomm, tapi ema kan tak abis blaja lagi..baru 1 semester je kot dulu..pastu benti..tak sempat nak blaja Public Relation pun..Pape pun ema kena berani mencuba..jangan lari dari masalah..dah la ni masalah kecik je..U can do it ema! Face it!
Maaf..copy dari FB..

hurm hari ni pun ema kena call orang lagi..tp yang berjaya melayan ema hanya 2 syarikat je..yang lain sume hampa..ade yang tak angkat call langsung..ade gak yang cakap "Wrong Number"..hahaha macam-macam kerenah..tapi seriusly ema masih lagi kekok dan cuak nak wat call tu sume..huhuhu

lepas boss ngan Abang Zul keluar..ema pun ajak la Kakak Neena lepak @ teman ema kat kedai..Kakak Neena layan Lawak Ke Der 2 kat lappy boss..ema plak layan We Got Married kat PC..hahaha pukul 5.30petang ema tutup kedai..pastu gerak g alam..teman Kakak Neena makan..maklum le bujang..makan kat luar je la kje nye..hahahaha..dah abis makan balik la..

macam biasa la kan..bas kat Putrajaya ni tak banyak..lambat gak la sampai uma..kul 7-8 cam tu kot baru sampai uma..ema sampai je uma teros target meja makan..hehehe kebulur..ema teman Kakak Neena makan je..tp de gak ema suap 2-3sudu nasi kerabu Kakak Neena tu kt mulut ema..hahaha nyibuk je..maaf kakak..

dah siap mencekik..ema pun bersih kan diri ape sume..buat ape yg patut..pastu terus meng-on9-kan diri..ema nampak si Paksu ema ni PM ema kat FB..pastu adik angkat Paksu (Dyiya) pun dok PM ema gak..tak cukup ngan 2orang tu, sorang lagi dok PM ema gak, yang ni kawan Kakak Neena..name die Buck..pastu kawan giatmara(Ainin) ema pun ajak borak gak..pergh gile busy ema melayan para peminat ema ni haa..hahahahahaha dah start dah bajet ema..kikiki maaf kan ema..ema bergurau..hihihi

yang Paksu ema tu PM cite mende2 biase je macam "dah makan?", "kje kat mane skrg?", "spe ade kat uma?" tu je..yang 2orang lelaki tu je yang ema agak tidak selasa..maaf korang (Buck & Dyiya)..ema dah boley bau teknik mengayat korang tu..terus terang ema cakap kat sini ye..EMA TAK BERMINAT UNTUK SEMUA YANG KORANG FIKIR DAN NIATKAN TU..maaf la kalau apa yang ema fikir pasal korang tu salah atau tak benar sebenarnya..ema betul-betul minta maaf kalau ema yang salah faham..alang-alang dah ema terfikir macam tu..ape kata ema wat pengumuman rasmi kat sini untuk awak-awak yang ada niat "mengayat" ema..

Assalamualaikum..kepada semua awak-awak yang ada kat luar sana tu..saya Ema Sheikh dengan RENDAH DIRI nya nak bagitahu awak-awak semua yang rasa macam nak ngorat / ngayat / terjatuh hati / tersuka kat ema yang biasa-biasa je ni, tolong jangan buang masa awak-awak untuk berjiwang karat atau bersastera puitis dengan ema..jika awak-awak ni betul-betul ikhlas dan jujur nak "berkawan rapat" dengan ema atau nak ngorat ema, SILA ngorat ABAH dan ABANG-ABANG ema dulu ye..Kalau awak-awak dah berjaya mengayat mereka dan mereka telah MENG-APPROVE awak, secara AUTOMATIKNYA ema juga APPROVE awak..Jelas? Terima Kasih..Aja-aja Hwaiting! Himne Juseyo..

hahahahaha ramai pakat-pakat bash ema la lepas baca pengumuman atas ni..hihihi tape serius kot..ema malas nak buang masa bercinta bagai..atlast family ema tak suka..PUTUS DITENGAH JALAN..bhahahahaha..buang masa..buang air mata..buang duit..dan akhir skali BUANG TEBIAT..kikiki

Cuba buat ni..


maaf ye Buck..maaf ye Dyiya..ema betul-betul tak berminat untuk mengadakan atau mewujudkan apa-apa hubungan istimewa or ape saje la yg korang gelarkan tu buat masa sekarang ni..My main target sekarang ni nak KUMPUL ASET je..fikir masa depan seyh..ema semakin berumor..

My TARGET:

  1. Bumblebee -Kereta
  2. Rumah Sendiri
  3. Kerja Tetap dan Stabil
  4. Bayar Segala Hutang Piutang (if ade)
  5. Lappy / Tablet / Android / SmartPhone
  6. DSLR Camera / Polaroid Camera / Lomo Camera
  7. Fashion Collection (Sneakers / Pants / Dresses / Accessories)
Kalau ema dah berjaya kumpul semua target ema ni, maka ema dah bersedia la nak fikir pasal cintan cintun ni okey..hehehehe kalau ade yang sudi sponsor pun okey gak..cepat sikit ema boley pikir pasal cintan cintun tu..hahahahaha nampak tak gatai nye ema di situ? 

okey dah jelas kan ape jadi kat ema hari ni..semua nya happy je..kecuali ketika para peminat ema berebut-rebut PM ema tu..tu je yang spoil my mood today..maaf la ema terjujur plak pasal ni..maaf sekali lagi ye Buck ngan Dyiya..you guys really SPOIL MY MOOD..choi !! 

Ema minta maaf kawan..


p/s : ema suka berkawan dengan ramai orang..termasuk la berkawan dengan para kaum ADAM..tapi cukup la sekadar BERKAWAN..nak lebih-lebih tu SORRY la..memang ema tak minat..bukan tak minat tapi BELUM MASA NYA lagi..Not now.. Not today..Not this week..Not this month..Not this year..In sya allah SOMEDAY..

Opss macam tak kena ja gambar ni ngn post ema..hihihi

Tiada ulasan:

Catat Ulasan