Selasa, 14 Januari 2014

Kenapa Perempuan Suka Sangat K-Pop?

Assalamualaikum..ema kan orang Islam..kena la bagi salam..tu kan doa..heeee..hey jawab la salam ema tu..beri salam tu hukum nya SUNAT..kalau jawab salam pulak hukum nya WAJIB..tak jawab dosa tau..hihihi hah macam tu la..alhamdulillah..eh hari ni hari lahir rasulullah kita.. salam maulidur rasul buat semua umat nabi Muhammad saw..



ema tau tajuk post ema ni memang mengundang "bash" kan? ema tau ramai anti-kpoperz kat sini..ish korang ni tak baik la..ema takde pun nak marah or anti perkara-perkara yang korang suka atau minat..ema tau korang jadi anti-kpoperz pun sebab wujudnya peminat FANATIK K-POPERZ tu kan? ema ni tak de la fanatik macam yang korang fikir tu..ema just suka-suka je..takde la sampai tahap makan k-pop, minum k-pop, tido k-pop tu sume..well berbalik pada tajuk post ema kali ni..ema actually tak tau la kenapa perempuan suka sangat K-Pop ni..tapi ema tau kenapa ema suka K-Pop.. so ape kate korang dengar pendapat, eh silap..ape kate korang BACA pendapat ema ni..


sebenarnye kan ema tak berapa tau la pasal K-Pop ni..ape yang ema tau K-Pop tu maksudnye Korean Pop..Pop tu merujuk kepada genre music la kan? nampak tak ema tanye kat korang plak..hihihi ramai orang tak tau ape mende K-Pop ni sebenarnye..SAMA DENGAN la ngan ema..asal ade kena mengena or kaitan dengan Korea, tu sume K-Pop la tu..hahahaha nampak tak ema si bajet tau..padahal merepek je..



korang pernah tengok Wonder Girl? ala yang nyanyi lagu "I want nobody nobody but you" tu..ewah menyanyi pulak..hihihi owh tak tau eh Wonder Girl? erm kalau Gangnam Style? alla yang fofuler kat youtube tu..yang joget macam kuda gila tu..bunyi kuda tu cam ni "Oppa gangnam style op..opp...opp" hahahahaha..yang ni tau je korang eh? actually banyak je lagi pilihan..Girl Group - Girl Generation (SNSD), Kara, T-Ara, Miss A, 2NE1, Brown Eyes Girl, F(X), 4 Minutes, Sistar, After School, A Pink, Secret, 5Dolls, Rainbow, Dal Shabet, dan banyak lagi la..Boy Group - Big Bang, Super Junior, 2PM, 2AM, CN Blue, FT Island, SHINee, SS501, BAP, Beast (B2ST), Block B, DBSK (TVXQ), Boyfriend, BTOB, Epik High, Infinate, MBLAQ, Teen Top, U-Kiss, Ze:A, Vixx, Nu'est dan lain-lain..



punyer la banyak kan?? tu baru senarai separuh daripada girl group ngan boy group..belum yang solo ngan duo lagi..setiap group,duo atau solo artis tu mesti ade satu dua lagu yang buat die HIT..tak semua lagu dorang best pun..kekadang tu yang buat lagu tu hit pun bukan sebab lagu nye best, tapi sebab tarian, pakaian, rupa, jalan cerita atau maksud lagu tu sendiri.. kalau ema, ema suka tengok TARIAN dorang..kalau korang perasan la kan, lagu sedih pun ade tarian oke..motif lain ema layan k-pop ni sebab fesyen dorang..gaya rambut, warna pakaian, jenis kasut..walau pun pelik tapi masih MENARIK..



Kalau korang tengok MV (Music Video) dorang, mesti korang akan nampak diorang promote macam-macam mende..kira dorang wat banyak menda dalam satu masa..maksud ema dorang kira macam wat iklan gak la..tayang kereta..tayang handphone..tayang headphone..tayang kasut..tayang baju..tayang aksesori bling-bling..tayang makanan..secara tak langsung korang pun terjebak nak pakai atau beli mende-mende macam tu..contoh macam ema la..ema suke sneakers..kalau ema kaya memang ema dah jadikan mrngumpul sneakers ni sebagai hobi dah..hehe tu kalau ema kaya la..



well majoriti anti-kpoperz ni wujud dikalangan LELAKI..hahahaha maafkan ema..ema paham kalian menyampah dengan kpop sebab ramai sangat gadis-gadis yang lari dari kalian dan obses pada korean boy..kami (perempuan) sebenarnye bukan suke sangat kat lelaki yang rupa macam perempuan tu..just kami tertarik dengan perwatakan korean boy yang pandai amik hati kami ni dengan gaya dan perwatakan mereka tu..betul la korean boy ni macam PONDAN pun ade gak kadang-kadang tu..tapi tu just untuk suka-suka je kot..mereka (korean boy) bukan nya selembut itu..bagi ema dorang ni sempoi dan tak control macho ke hape..dorang just do what ever they want..ok macam ni la..kenapa lelaki suka sangat Victoria Secret, Playboy, Megan Fox, Kim Kardashian dan sewaktu dengan nya? sebab korang (lelaki) punye suka la kan..hah macam tu gak la ngan kami ni..dah terjawab kot soalan ni..jawapannya JUST SUKA dan hanya untuk suka-suka je..

kekadang tu ema kesian kat bebudak lelaki Malaysia yang minat k-pop ni..yela dorang try tu pakai style k-pop dan menari k-pop..berhabis banyak duit dan masa untuk berlatih gerakan tarian k-pop tu, sekali kena bash..kesian kesian kesian.. ni la die orang Melayu yang suke sangat menjatuhkan orang lain.. kalau korang pandang sudut positif maka ia akan jadi positif..kalau korang pandang sudut negatif maka ia akan jadi negatif..positif nye diorang tak kacau hidup korang pun kan? diorang tak mintak duit korang pun.. diorang tak buat vandalisme kan? diorang tak merompak atau meragut kan? diorang just menari, rakam dan muat naik dalam youtube, keek dan sebagainya..kalau korang nak tengok, just layan je la..kalau korang tak suke just klik butang pangkah kat penjuru kanan atas screen komputer/lappy or klik back kat hp korang tu.. SENANG KAN? jangan fikir negatif je..tak baik la..hey peminat k-pop masih boleh SOLAT kan? so ape yang tak baik nye? kekadangkan fesyen k-pop ni ade je yang menutup aurat..ade yang pakai baju berlapis-lapis..hahaha sebabnye negara dorang sejuk..kalau orang Malaysia nak tiru gak boley je..tapi tahan la azab kepanasan cuaca kat Malaysia ni..hehe ermm...owh pakai aksesori menyerupai perempuan? hah dah tau pakai aksesori tu tak baik takyah la pakai..k-pop bukan sekadar pakai aksesori je..tak pakai aksesori tu tak mati pun..see if korang berfikir positif dan matang, korang tak akan wujudkan budaya bash-bash ni..so tak wujud la anti-kpoperz ni.. KEEPS CALM & STAY POSITIVE.  =)





p/s : Ema masih lagi suka orang Melayu..Ema suka lelaki yang muka lelaki..haha yang ni kalakar..muka lelaki? maksud ema muka yang ala-ala nampak garang-garang sikit tapi masih sedap mata memandang la..tak payah la nak jambu ke hape sume tu..Actually klu hati korang baik, niat korang baik, muke tak encem pun boley nampak encem ok..

Tiada ulasan:

Catat Ulasan