Rabu, 5 Februari 2014

Oh no! What happen to me? Part 1.

Assalamualaikum..annyeong..hello..holla..ni hao..whaddap! hahaha~

eh dah masuk bulan february la..hehe baru-baru ni ema alami satu perasaan yang meng-konfius-kan ema..bhahahaha ape punye bahasa la ema guna ni..caaaiiittt! tapi seriusly ema kompius gilos..

ema lepak dengan kawan-kawan skola menengah ema..then dorang dok cerita drama Melayu dorang..huh? korang tak tau pe drama Melayu tu? hurm kalau ngan ema drama Melayu tu cerita cinta aka cerita jiwang la..gadoh baik gadoh baik gadoh baik..kan dalam drama Melayu selalu menonjolkan genre yang macam ni..hahahaha ok foine ema gelakkan orang..siap la ko ema nanti bile turn ko..tah tah lagi merepekzz..hohoho
Maafkan Ema...

okey..then ema rapat ngan kawan sekolah ema sorang ni..die lelaki..nak kate rapat tu hurmmm boley la..sebab bukan nye ema selalu contact die pun..tapi yang pasti ramai yang cakap kitorang macam rapat..eh ayat bangla lagi ema guna..hahahaha hek elah ema ni..pening ar......nama die A.F. ..haha singkatan la..sebab ema tak sure nak kenalkan kat korang ke tak? tapi ema tau ade sesetengah korang yang tau siapa die..

ema kenal die since sekolah rendah..kitorang selalu jadi classmate..yup! SELALU belajar satu kelas..entah la tu kebetulan or what? tapi paling ketara masa sekolah menengah..ok nak gitau kat sini yang sebenarnye IQ kitorang sama level..bhahahaha..ema tak perasan sangat sebelum ni yang kitorang sentiasa belajar dalam kelas yang sama..abis je SPM baru ema perasan..hahaha

AF ni seorang yang boley dikatakan pendiam dan blur..hahahahaha jahat ko kan ema! sampai hati ko kate die blur..bhahaha tapi seriusly die memang nampak blur..misteri pun ade gak kengkadang tu..haha sorry bro..ema just nak cakap ape yang ema rasa je..tapi pape pun ko best kalau buat kawan..serius talk okey..

ema rasa kan yang ema mula rapat dengan die masa form 4..sebabnye ema pernah study kat skola teknik jap pastu ema balik skola biasa balik..oke nak bagi korang nampak dan fikir sesuatu pasal pe yang ema gitau tadi pasal kitorang asyik masok kelas yang sama je..kan form4 kita boley pilih kelas ikut aliran yang kita suka or minat kan? ema dapat kelas Sains.. 4S3 ni aliran akaun dan ICT..oke dan kebetulannye si AF ni pun dapat kelas ni jugak..hahaha lepastu ema dapat offer belajar dekat SMT ERT SETAPAK,KL..ema amik Pengurusan Makanan..ah takyah tau la kenape ema balik sekolah biasa balik..hahaha

okey..bila ema dapat balik SMK P9(1) ema pilih untuk masok kelas sastera..ema dapat kelas 4A1..ni kelas Akaun..kenapa ema pilih kelas ni? sebab nye ema bajet ema ni pandai..bhahahaha padahal kelas ni susah! sebabnye ni kelas yang paling pandai untuk budak sastera la konon..noobs doe ko ema! huhuhu nasib baik la ramai geng gilos-gilos dalam kelas ni..tak lama lepas ema balik sekola ni ade la 2 ke 3 orang lagi yang macam ema belajar sekolah teknik tu pun balik sekolah ni juga..hahaha so takde la segan sangat kan..mane tak nye cikgu-cikgu boley plak menganjing cakap kitorang ni manje, mengade-ngade la ape sume..caaaiiiitt! tak baik cikgu cakap cenggitu tau..sentap kite..bhahaha

tapi yang tak boley bla nye bukan budak sekolah teknik je yang masok kelas 4A1 ni..budak kelas Sains pun same je..hahaha siape lagi kalau bukan si AF tu..ape mimpi die tukar kelas tah? macam lawak pun ade gak..tapi ema tak fikir plak konspirasi or ape kan..hahaha ema just fikir maybe kelas Sains susah gilos kot..yela ema pernah belajar subjek sains tulen tu kat sekolah teknik..memang boley tahan gak la susah die..ema suke fizik je..biologi ngan kimia sangat tak best..ema tido kot..bhahaha..oke now korang nampak tak? si AF tu tukar kelas yang sama ngan ema..macam mane? klu tak, memang tak terkeluar la ayat kitorang rapat tu..kalau korang tak caye cer korang belek balik majalah sekolah tahun 2005-2009..1 Sigma, 2 Beta, 3 Delta, 4Sigma3, 4Alpha1 dan 5Alpha1..ini kebetulan atau apa? misteri nusantara betul la..hahaha

tapi yang ema rasa buat kitorang rapat masa kitorang kat 4A1 ni la..yela ema curious nak tau apsal la die boley tukar kelas plak..dah elok-elok dok kelas sains tu..klu ema ni sebab tak dapat nak catch up la study kelas sains sbb kat sekola teknik ema kuat tido so banyak bab yang ema tertinggal..kikiki

kawan-kawan kelas ema cakap yang si AF selalu je berborak gelak-gelak ngan ema..tapi kalau kawan-kawan ema cakap ngan si AF tu, die biasa-biasa je..entah ema tak perasan la plak..sebab sebelum ni memang ema tengak si AF ni macam pendiam wat hal sendiri je..tapi sebenarnye die takde la pendiam mane..bila sembang ngan die, macam-macam mende die bebelkan kot.. pernah gak la si AF ni dok cerita pasal MLM..hahaha lawak doe..budak skola cite pasal bisnes ni tak ke kelakau..cer la korang try sembang ngan die..serius die sempoi la sebenarnye..

hurm ni semua cerita masa zaman sekolah la..lepas je abis SPM masing-masing wat hal masing-masing..si AF sambung belajar..ema plak kerja, sambung belajar pastu berhenti separuh jalan..pastu masok giatmara..pastu kerja berhenti kerja berhenti..ema pernah gak la bercinta 1tahun lebih..pastu putus cinta..bhahaha..tapi si AF tu ema tak tau la macam mane plak..sampai la baru-baru ni ema lepak ngan die n kawan-kawan sekelas kitorang..

Tiada ulasan:

Catat Ulasan