Jumaat, 7 Februari 2014

Oh no! What happen to me? Part 2.

Assalamualaikum..hehehehe holla korang ni rajin plak stalker blog ema ni ye..hahaha

oke korang nak tak dengar sambungan post ema ni? eh silap BACA..hahaha Oh no! What happen to me? seriusly? lepas je ema lepak ngan dorang ari tu..balik je uma ema asyik terfikir kata-kata diorang..entah la..kenapa ema rasa macam ni?

hurm actually kan ema macam dapat rasa yang si AF tu macam suke kat ema since sekolah lagi..tapi entahlah..sebabnye die tak pernah plak cakap ape-ape sebelum ni..lepastu cara die tak menunjukkan yang die suka kat ema..ni ape yang ema rasa dan nampak la kan..kawan-kawan ema pernah gak cakap yang dorang pun macam dapat rasa yang si AF ni suke kat ema..tapi ema tak sure la..

sampai la satu tahap ema ada boyfriend..lepastu bebudak kelas nak buat reunioun..malam reunion tu si AF ni macam nak cakap something kat ema..tapi ema yang jahat lagi mengong ni boley plak bawak BF ema skali kat reunion tu..ema tunggu gak si AF ni cakap something yang die beriya nak cakap sangat kat ema tu..tapi die diam je..ema yang sengal ubi ni pun buat bodo je balik awal sebab nak lepak ngan kawan-kawan sekerja ema pulak..kesian AF..hahahahaha sorry tau der..seriusly ema ni sengal..

okey lepas 1 tahun lebih, ema ngan BF ema de krisis rumah tangga..bhahahahahaha cerita nak pumpang je ko ni ema hahaha..kebetulan time tu bulan puasa lagi 2hari nak raya tak silap..so ema pun saje je la mesej si AF ni ucapan selamat hari raya..pastu kitorang borak-borak..pastu tetibe je si AF ni mesej macam slow..die macam nak bagitau ema sesuatu yang dah lama die nak cakap tu kot..

die luahkan ape yang die rasa..tapi respon ema maybe tak cukup meyakinkan die..lagi sekali ema rasa macam ema dah buat die sedih mungkin..ema suka bila die luahkan isi hati die tu..serius talk..ema sangat suka..menipu la kata perempuan tak suka lelaki luahkan isi hati die kan? hurm..im happy but at the same times im scared..yela ema baru je putus cinta masa tu..ema tak tau nak fikir macam mana..ema ni jenis yang kalau dah sayang someone tu ema akan setia untuk jangka masa yang lama..ema susah nak benci orang..tapi kalau ema dah tak suka tu siap la..sampai ke sudah ema tetap tak suke..ema bukan taknak terima isi hati si AF tu..just ema still hoping for my ex maybe? dope! bodoh la ko ni ema..serius shit..ko bodo ema..

disebabkan ko punye drama Melayu yang bodoh tu ema, ko dah wat orang lain sedih mungkin..LOL! erm tapi ema tak rasa yang si AF tu sedih or frust menonggeng sampai nak bunuh diri ke hape..die macam ok je..die enjoy je life die..hahahaha die siap ade band sampai 3 lagi..tapi buat album nye tak jugak..tubuh band bukan main banyak lagi..kikiki takpe der..pape pun ema support band ko tu..seriusly ema suke gile kat band first ko tu..ema simpan lagi lagu-lagu band tu..even just 4 buah lagu je..hahaha

kepada AF, jangan cakap ema tak stalked ko ok..hahaha ema still thinking bout u..just i don't know what to do and what to respond..ema fikir gak, kalau la ko dah ada life ko sendiri takkan la ema nak kacau kan? ema selalu gak harap yang ko akan dapat someone special yang lagi better daripada ema..sebabnye ema bukan nye ade pape pun..im just the stupido ema..ema tak cantik..ema tak style..ema tak pandai..ema tak kayo..ema tak lemah lembut or sopan santun..ema just ema yang selalu buat ape je yang dia rasa nak buat..ema just ema yang selalu je buat kesilapan..ema just ema yang selalu je cuba untuk puaskan hati semua orang tapi tak jadi..well i've got nothing..

ema selalu tertanye-tanye kenapa ada orang yang suka ema? kalau dulu ema tau kenapa..sebab ema yang dulu tu sangat jahil..pakai ikot suke je..ikot fesyen la konon..phhuuuuiiii! hahahaha rambut panjang mengurai dah macam ponti..gelak mengilai macam langsuir..cakap lepas macam harem..lepak ngan ramai lelaki yang bukan mahram..dulu ramai la orang suke hantu ema tu..sekarang ni ema batul-betul dah taknak jadi macam tu lagi.. Ya Allah..betapa jahilnye ema dulu..ema harap sangat ema akan jadi lebih baik sekarang dan masa akan datang..ema harap sangat ema tak ulang lagi kesilapan ema dulu..

sekarang ni ema masih lagi suka melepak..tapi bukan lagi dengan lelaki yang bukan mahram..ema mesti bawak adik, abang atau kakak saudara ema yang teman kalau ema nak lepak..dan tempat lepak ema tu adalah tempat-tempat yang ema rasa selamat..ema dah jarang lepak dalam wayang yang gelap..ema dah jarang lepak kat karaoke macam dulu-dulu..ema jarang keluar lewat malam..kalau nak lepak lewat malam pun ema lepak kat Dataran Putra aka Masjid Putra..main rollerblade..haha mungkin ade kalangan kawan lelaki ema akan fikir ema sombong sebab dah tak tegur or tak lepak dengan diorang lagi sekarang ni..maaf korang..ema just taknak ingat kenangan lama..boley je kalau nak lepak..tapi bukan lepak macam dulu sampai tengah malam atau pagi buta..

ya I know I'm noobs..  I just like it that way..
ema nak korang tau yang carta kepentingan ema sekarang ni adalah :
1. Agama..
2. Family Ema..
3. Sahabat Ema.
4. Pekerjaan Ema..
5. My Haunter..
6. Boyfriend..

kenapa boyfriend ema yang last sekali? sebab macam mana ema nak ada boyfriend kalau ema tak dapat nak bahagiakan family dan sahabat ema? kalau ema tak boley nak bahagiakan family dan sahabat ema, korang rasa ema boley ke bahagiakan boyfriend ema?? kalau ema takde kerja, macam mana ema nak ada duit? macam mana ema nak bayar segala kos sara hidup ema? macam mana ema nak bayar Haunter? Minyak Haunter sape nak bagi? impian ema nak buka Coffee House or Cake Hause tu macam mana nak tercapai kalau ema takde modal? kan? kan? korang still tanya ema kenapa agama carta pertama? ema kan orang Islam.. Tanpa izin Allah Swt korang ingat ema boley jadi macam ema yang sekarang ni ke? disebabkan Allah Swt sayang kan ema, Allah swt beri ema kesedaran dan segala nikmat yang ema ada sekarang ni..Allah swt menguji hambaNya sebagai bukti bahawa Allah swt masih lagi sayang dan prihatin terhadap kita..kita yang lahir sebagai orang Islam sepatutnya bersyukur..say what? say ALHAMDULILLAH..bagus anak-anak murid ema sekalian yee..hihihi

hahahaha..eh ape ni? tazkirah pulak..maaf ye korang..tetibe je ema ter-serius thought..ok ok berbalik pada tajuk post ema kali ni..okey so baru-baru ni yang ema lepak ngan bebudak kelas ema tu, diorang dah tau pasal cerita si AF ni suke ema..so respond dorang kinda diorang sangat berminat nak tengok ema ngan si AF ni declare.. korang plak rasa macam mana? kalau korang tanya ema..hurmm actually ema tak sure..sebabnye..entah la..macam-macam yang ema fikir sebenarnye..since that day, ema dah start fikir pasal ni..ema suka berkawan dengan AF..die sempoi..die misteri kenkadang..so ema rasa macam nak tau banyak lagi pasal die..die selalu juga la buat something yang luar daripada expectation ema..seriously ema terkejut jugak la kenkadang tu..kebiasaan nye ema suka baca perangai dan tindakbalas seseorang, dan kebanyakan tekaan ema mesti betul..tapi bila ema dengan si AF ni ema jadi "mong"..macam yang ema bagitau tadi..die selalu buat sesuatu yang luar daripada jangkaan ema..

ok jujur ema cakap eh..ema dah lebih kurang 3 tahun ema tak bercinta atau berdrama Melayu..ema dah lama tak lepak dengan lelaki yang bukan mahram ema..selama 3 tahun ni ema banyak habiskan masa dan lepak dengan kakak saudara ema, NeenaLieyana tu..dengan sahabat baik ema si Jijie tu..dengan adik ema si Anep tu..dengan abang-abang ema..dengan girlfriend abang ema, Unykyrany tu..korang memang akan selalu nampak ema ketawa dan senyum..baru-baru ni senyuman ema macam jadi lain macam sket..hahaha nak tau ape yang lain macam nye? ema cramp kat pipi..maybe ema lagi banyak senyum sekarang ni mungkin..last ema senyum sampai cramp ni, masa ema mula-mula kerja dekat GSC Alamanda tu..sebabnye boss suruh kitorang senyum sepanjang hari..kalau tak senyum kompom kena tegur dengan boss nanti..

ema tak sure la kenapa ema boley senyum sampai cramp pipi sekarang ni?hahaha is it bcoz of AF? macam lawak je..woi ema ko ni dah kenape doe? jangan nak angau sangat la!

ok..baru baru ni si AF ajak lucnh same-same..oh no! what to do?? die kate nak lepak makan kat mamak P18..say what?! why mamak P18? die kerja dekat Parkson Alamanda..why mesti nak datang P18? takpe..rilex ema rilex..gi je la..makan je pun kan? tapi ema nak cakap ape je dengan si AF tu nanti? ema nak ajak Rteen masa tu tapi hari tu Rteen de QTI..habis la ema..dooommm..

Yes! memang ema doom pun lepas je lepak makan ngan si AF tu..ema diserang PANIC ATTACK.. korang pernah tak kena PA ni? ema rasa macam nak muntah..rasa macam menggigil dan macam nafas ema tak berapa nak betul..ema pernah kena PA ni masa sekolah dulu..tapi mase sekolah tu lagi teruk la..ema tak boleh bernafas dan rasa macam nak mati dah masa tu..

kenapa ema kena PA ni tetibe ni? yup tu gak la persoalan yang bermain dalam kepala otak ema..
now korang nampak tak kaitan tajuk post ema kali ni? what happen to me actually?? !!
ema masih diri ema atau ade mambang mane-mane dah masok dalam badan ema?
ema kena sampuk ke hape ni? 

Tiada ulasan:

Catat Ulasan