Isnin, 10 Februari 2014

Oh no! What happen to me? Part 3.

Assalamualaikum..

hai..hmmmm..korang..ema still tak faham la dengan diri ema sendiri..ema tak tau la ape yang ema nak dalam hidup ema ni sebenarnye..

ish fenin ar..ema tak sure la ema boley pergi jaoh dengan si AF tu ke tak? ema tak tau la ema nak start atau ema just give up macam sebelum-sebelum ni? ema tak tau la ape yang ema fikir sebenarnye?

dulu ema selalu tertanya-tanya.. 
"takde ke sesiapa nak suka ema?"  
"kenapa la takde orang yang nak ajak ema couple?"
"ema ni tak cantik ke? why takde lelaki yang nak ngorat ema?"

tapi bila ade lelaki yang cakap die suka kat ema, kenapa la ema mesti mengelak?
dan kebiasaannye lelaki yang muncul dalam hidup ema mesti ade je yang tak kena..
yela..ade je la mende-mende yang tak best jadi..

masa form 1, ade sorang budak lelaki ni cakap die suka ema..tapi umur die lagi muda dari ema..pastu die punye jiwang mengalahkan lelaki yang dah ade isteri..demm! geli doe..
masa form 2 plak, ema kenal lelaki ni kat kem..die caring gile kat ema..padahal baru berapa hari je kitorang kenal..yang fail nye die tu macam orang tak betul..yela ade ke patut ajak ema minum alkohol? what de hol?
masa ema form 4 ke form 5, ema kawan dengan ex-boyfriend sahabat baik ema..die putus dengan sahabat baik ema tu sebab ema? oh damn shit! ema bukan jenis perampas hak orang oke..lagi lagi bestfriend ema sendiri..bodoh ke hape kan? lagi satu mamat tu pun macam tak betul..psycho..layan "blue" depan ema? SUPER VONGOK namenye tu..
masa ema bekerja kat GSC tu la baru ema nak belajar jiwang-jiwang poyo poyo ade boyfriend..tahan selama 1tahun setengah je..sebab nye family masing-masing tak suka..kalau ikutkan ade je lagi masalah lain..tapi sebab sayang punye pasal kan? tapi bagus gak sebenarnye ema putus dengan die..hahahaha

ok now its start again..ema mula rasa macam ema nak bercinta balik..tapi masalahnye orang-orang yang ema suke tu tak suke kat ema..mereka-mereka yang ema tak expect akan suka ema boley plak suke kat ema..hadoi pening la..kelebihan AF adalah ema dah kawan dengan die since sekolah rendah..dan AF cukup misteri untuk ema cuba belajar benda baru..Kekurangan AF adalah ema tak rasa family ema akan suka die..sebab AF seorang musicians..lepas tu ema macam tak nampak lagi sama ada AF ni serius dengan ema atau tak? Baru nak mula rapat dah si AF ni buat something yang ema tak yakin dengan die..

pada masa yang sama kawan ema masa kat tempat kerja ema yang sebelum ni boley muncul balik dan die boley plak cakap perkara-perkara yang boley menarik perhatian ema..oke ema cerita kekurangan die dulu..kekurangan die adalah dia bukan seorang lelaki yang baik..die juga tak belajar tinggi..PMR pun takde..inikan pulak SPM..kerja apa je die boley buat dengan kelulusan takat UPSR tu? ema bukan pandang rendah dekat die..tapi ema terfikir kalau la ema serius dengan die, macam mana ema nak hidup akan datang? mana nak dapat duit sara hidup? die pernah cerita kat ema yang die pernah rosakkan anak orang..woi ganaz kot..kalau ema ade anak, tak ke bahaya anak ema nanti ikut perangai bapak die?atau mungkin la kalau kitorang tak kawen pun, baru bercinta, tak mustahil die boley buat benda-benda tak elok kat ema kan? Ya Allah..minta dijauhkan la semua tu daripada ema Ya Allah..

well sebenarnya ema ni memang senang jatuh hati kat orang..tapi once ema dah sayang kat seseorang tu, ema susah nak lupakan orang tu..ema akan bertahan dan sabar dengan segala kekurangan orang yang ema sayang tu..apabila sampai satu tahap dimana ema tak jumpa penyelesaian lain bagi menghadapai masalah kekurangan orang tu baru la ema akan terus buat keputusan untuk GIVE UP..tapi jangan risau bila ema dah give up tu korang boley pilih untuk still get along ngan ema atau move on your life ikot suke hati korang la kan..well..ema still berkawan dengan my ex..tapi kitorang tak serapat dulu..kitorang still boley lepak-lepak tengok wayang ngan main bowling sama-sama lagi..how awesome with that?hahahahaha serius talk ok..

so spe nak jadi ex-boyfriend ema lagi? hahahahaha ini ema gurau je k..

hurm mesti korang semua tertanya-tanya ema nak ciri-ciri boyfriend yang macam mana sebenarnye kan?
ema tak kesah pun die handsome ko tak..asalkan die jaga kebersihan diri die cukup..ema tak kesah pun die gemuk ke kurus..asalkan die pandai buat ema senyum dan pandai amik hati family ema..tak perlu kot sado-sado pe bagai, bila dengan family ema, die langsung tak jaga adab die..kalau boleh ema nak die seorang yang Family-Oriented..so die akan bertangungjawab ke atas ahli keluarga dia..ema punya family sekarang ni sangat tak mesra keluarga..ema benci bila family ema buat hal masing-masing dan bergaduh sesama sendiri.. jadi ema betul-betul berharap boyfriend ema ada sifat FamilyOriented ni..dan yang last skali, ema kalau boley nak boyfriend ema tu seorang yang suka cuba benda-benda baru dan boley negotiate (gives and takes) atau considerate(bertimbang rasa)..

tapi ema rasa ciri-ciri ni memang tak wujud dalam diri seorang lelaki..hurmm..ema harap sangat suatu hari nanti ema boley jumpa lelaki yang ada ciri-ciri ni..ema tak dapat jadikan boyfriend or suami pun takpe..asal kan dapat tengok dengan mata ema sendiri yang die WUJUD sebenarnya pun dah cukup..

Tiada ulasan:

Catat Ulasan