Rabu, 6 Mei 2015

ema.. perempuan.. kehidupan..

assalamualaikum..holla..annyeongg! whaddap! hehehe

i've been thinking lately..jadi perempuan ni memang complicated kan? hehe..korang pernah dengar semakin berumur seseorang perempuan tu semakin merepek, pelik dan susah dijangka perangainya? dulu setiap kali orang cakap perempuan ni entah hape-hape, ema mesti hangin..hahaha yela pantang la dengar orang kutuk-kutuk or pandang rendah kat perempuan..tapi kan sebenarnya ema marah sebab pe yang orang tu cakap ada betul nye..thats why la..

ema rasa semakin hari semakin ema belajar banyak perkara..masa ema kecik-kecik dulu ema selalu kena ejak ngan kawan-kawan kat sekolah..sampai kan ema hari-hari nangis mengadu dekat family ema..masa tu abang-abang ema agak popular gak la..sebut je nama abang-abang ema, mesti kawan-kawan sekolah ema tak berani nak dekat..hahaha bajet abang ema tu taiko besar plak..hahaha POYO JE NI SUME.. tapi tu semua dulu la..masa zaman sekolah dulu..now ema baru nampak kekurangan jadi adik kepada abang-abang ema tu..sampai sekarang takde siape pun yang berani nak dekat ngan ema..ceeeiiiiitt! huhuhu kadang-kadang tu sedih gak la..yela..sume orang ade pasangan..sume orang ade crush..sume orang ada admirer..sume orang ade ramai kawan..tapi ema?

hahaha tapi jangan salah paham..walaupun kadang-kadang tu ema rasa down dan sedih, ema still enjoy my life ni..hehehe sebabnye ema ade family yang masih ada disisi ema..Ema ade kakak Neena even die dah duduk jaoh kak Temerloh, Pahang nun..ema still ada bestfriendforever ema..ema ada Haunter kesayangan ema..ema ada pet omey ema..ema sihat tubuh badan..ema cukup makan..ema cukup tido..ema masih boleh ketawa, menangis dan marah..

ofcourse la ema sedih..menipu la kalau ema cakap ema tak cemburu dengan kawan-kawan ema..bukan setakat cemburu dengan kawan-kawan ema je..ema cemburu jugak dengan artis-artis Malaysia..hahahahaha kenapa ema cakap macam ni? ye la..cuba korang tengok tokoh atau idola korang tu..takyah susah-susah nak beli barang or cari duit..ada peminat, so peminat boleh hadiah kan dieorang macam-macam..jeles nye..nak kawen pun takyah pening-pening nak kumpul duit nak tempah pelamin, baju kawen pe suma..ade je orang yang nak sponsor..tak kira la umur muda ke tua..tak kira status bujang, janda, duda or poligami..hahaha nampak tak ema emo sekarang ni..foine ema desperado! LOL! wakaka!!

well..well..well.. kawan ema pernah tanya, kenapa ema cemburu sangat dekat diorang.. ini jawapan ema..diorang sume ada diploma..belajar pandai..ada rupa..ada boyfriend/girlfriend..hidup senang..ade gak yang dah kawen..dah bertunang..dah nak dapat anak pun ade..best nye..ade yang diantara diorang tu kawen umur 19tahun..yang dapat anak masa umur 19tahun pun ade..wah! ema dah 23tahun..hoi boyfriend pun takde lagi..huh! sedih weyh..ade sorang kawan ema ni, die baru je putus cinta..lepastu muncul seorang lelaki yang boleh dikatakan mampu berminat nak ajak die kawen..tapi kawan ema tu taknak sebabnye die masih berharap pada lelaki yang pernah kecewakan dia dulu tu..if ema ditempat kawan ema tu, ema akan terima lelaki yang ajak ema kawen tu..nampk tak? ema sangat tak puas hati dengan kawan ema tu..hahahahahaha sorry sahabat..ema cuba cakap jujur apa yang ema rasa..sorry k..seriusly ema cemburu dengan kamu..huhuhu tapi takpe sahabat..ema terima apa aja keputusan kamu..sebab tu kan kehidupan kamu, bukan ema..don't worry ema tetap sayang kamu sahabat..saranghae!

Think outside the box.. Think Positively.. Make the changes.. Be Awesome!

P/S : ema suka kehidupan ema sekarang.. ema sangat bersyukur.. Terima Kasih Ya Allah swt diatas limpah kurnia Mu ini.. ema akan cuba tunaikan azam ema yang tertunggak tu..hihihihi In syaa Allah..


Tiada ulasan:

Catat Ulasan