Rabu, 22 April 2015

5 tahun.

Assalamualaikum..


hihihi pendek je salam ema kali ni.. penat nak taip.. *nampak tak ema pemalas sebenarnye*



Well actually about tajuk post ema kali ni.. hurm.. hahahaha


Sepatutnya ema tulis pasal tajuk ni tahun lepas.. baru kena.. Yela 5 tahun yang lalu dengan 5 tahun akan datang.. Masa ema masih disekolah menengah tingkatan 5, ema pernah bersembang ngan kawan-kawan ema pasal tajuk 5 Tahun ni.. "Bayangkan apa jadi pada kita 5 tahun akan datang".


Masa tu ema dengan confident yang teramat tinggi cakap ,

1. Ema dah berkahwin dan ada seorang anak.
2. Duduk rumah teres.
3. Pakai kereta Satria GTI.
4. Suri rumah sepenuh masa.
5. Suami ema keje gomen aka Sektor Kerajaan.


Ni ape yang ema cakap.. Kawan-kawan ema takde sorang pun yang cakap diorang akan kawen awal.. Masing-masing baik le konon.. Diorang cakap masa diorang 5 tahun akan datang masih lagi blom abis belajar.. ada yang Degree ade gak yang dah Master.. Ceh.. ok foine ema sorang je yang gatal merenyam.. hahahahahaha gile la ko ema.. Now ema yang dok fikir nak kumpul aset, kawan-kawan ema plak gatal nak kawen.. Dah terbalik dah apa yang kitorang cakap 6 tahun lepas.. kikiki




hahahahahahahaha itu semua yang ema cakap masa ema form 5.. iaitu 6 tahun lepas.. Selepas 6 tahun berlalu, ini yang jadi kat ema,

1. Ada anak kucing yang sangat banyak.
2. Duduk menumpang rumah kuaters abang ema.
3. Pakai kereta Kelisa yang masih belum habis bayar.
4. Kerja makan gaji kat butik pakaian.
5. Masih belum ada calon suami.


bila ema fikir balik kan? kelakau gilos.. hahahahaha serius lawak la ko ni ema.. Confident level ko kemain tinggi lagi.. ema still ingat memek muka ema masa cakap semua tu.. hahahahahaha  booooyyaaahhh ema!



Haah kan? tu semua 5 atau 6 tahun yang lepas.. Apa kata ema cuba bayangkan apa jadi kat ema pada 5 tahun akan datang pulak sekarang ni..


Wild wild west.. Well.. urmmm.. hurmm.. haaaa.... aaa  hhaahh..


Ema pada 5 tahun akan datang :

1. Umur ema dah 28 Tahun.
2. Ema dah habis bayar Haunter.
3. Ema masih lagi bekerja untuk kumpul duit nak bukak Cake/Coffee House ema sendiri.
4. Ema dah kawen MUNGKIN, sebabnye ema memang target nak kawen umur 25 tahun.hahaha
5. Ema duduk rumah sewa.
6. Ema buat banyak kerja sebab nak tampung kos sara hidup di Malaysia yang semakin hari semakin TINGGI.. Nangis woooo...



Well ni je la yang ema boleh fikir buat masa sekarang ni.. so konklusi daripada apa yang ema cuba sampaikan melalui penulisan kali ni, tak semestinya apa yang ema rancangkan tu jadi ikut perancangan.. Semua yang jadi adalah atas keredhaan Allah SWT.. Dia yang Maha Mengetahui.. Ema yakin dengan setiap apa Allah swt dah rancang untuk ema itu adalah yang TERBAIK buat ema dan masa depan ema..


I Loves Being ME !!! I Just Loves Myself ! Nomu nomu saranghae..

Tiada ulasan:

Catat Ulasan