Rabu, 21 Januari 2015

Siapa tahu?





Ema seorang anak yang nakal. Ema still belum bertemu jodoh lagi. Seriustalk. Ema takde boyfriend. Ema nye gred masa SPM takde A dan ade G. Ema nye carrymark masa kat UiTM London 2.7 tak silap. Tak ingat sebab dah lama sangat. Ema last study pun tahap sijil kemahiran MARA Confectionary & Bakery kat Giatmara Putrajaya. Lepas tu dah takde sambung belajar kat mana-mana lagi dah. Sampai sekarang Ema belum bekerja tetap lagi. Sektor swasta. Gaji yang alhamdulillah cukup untuk tampung hidup sementara ni. Yes macam orang lain, Ema juga selalu je ada masalah dengan kerja ema ni. Lumrah manusia yang makan gaji kan. Bersabar dan sentiasa bersyukur. Ujian Allah swt merupakan tanda atau petunjuk bahawa Dia sayang pada hambaNya.


Tiada ulasan:

Catat Ulasan