Khamis, 12 Februari 2015

Impian Atau Angan - Angan ?

assalamualaikum..zup geng! erm entry kali agak emo sikit la ema rasa..hehehe tapi takde la tahap korang kene standby tisu or kain or baldi or kawah..hahaha bergurau..bergurau.. post ni kire macam luahan rasa or hati or fikiran..ah pening lettew bace kan? banyak pulak or ema ni..

ema taknak cite pasal korang..ema gak malas nak sebut or tujukan post kali ni kat sesape or secara randomly..agak-agak cam de kena mengena ngan korang tu sorry la..tu KEBETULAN je kot..hehe serius ema nak cite pasal EMA SAHAJA..hihihi *tutup muka* *malu le konon*

semakin hari umur ema semakin meningkat aka veteran..wah bajet tau..fine ema nak cakap yang ema ni dah jadi warga emas..boley la join kilauan emas anjuran polident tu..kahkahkah iklan sekejap..tapi serius beb*muka serius* ..ema ni at this time *hah ongputih kau* dah 23tahun..banyak lagi mende-mende yang ema nak cuba or try or test or lalui or hadapi..hahahaha macam yang korang perasan dekat wishlist ema kat tepi tu..

nah WishList yang betul-betul..


  • Berfoya-foya ngan family/MiRaCLe/kawan/boypren/suami/anak kat Sunway Lagoon/Desa Water Park/Lost World Of Tambun/Genting Highland/Universal Studio/HongKong Disneyland/Legoland. actually nak gi semua tempat-tempat tu..hihi
  • Berjimba-jimba dengan kengkawan/kenalan kat Sunway Pyramid or IOI City Mall Putrajaya Ice Skating/ The Wheels Disco Roller Skate..Ema dah lame sangat teringin nak cuba main mende2 beroda cenggini..Skateboard pun cam interesting je..hikhikhik
  • Join kelab mendaki gunung..lah nak wat pe lagi? daki gunung lew..seronok seyh adventure cenggitu..boley blaja survivor.ohsem kan?
  • Beli DSLR pastu blaja photograhy..ema terigin sangat nak bercerita melalui gambar..konon nak jadi budak seni la ni..hahaha
  • Jadi pengapit on my besties wedding..hehehe sebab Ema yakin yang besties Ema kawen dulu sebelum Ema..hahahahahahaha
  • Menghadiri majlis perkahwinan rakan-rakan ema..Ema suka tengok rakan-rakan dan kenalan ema gembira disamping jodoh mereka..mana tau kot2 ema pulak kawen lepas diorang kan?? hahaha
  • Ada macam-macam koleksi kasut..platform sneakers, highcut sneakers, lacoste sneakers, ugg boots, wedges, heels, and many more..aduh jenis2 kasut perempuan ni ema tak tau sangat..hehehe tapi ema teringin nak pakai..
  • Busking..hehehe ema teringin nak menyanyi dekat tepi jalan..or tengah jalan..hahahaha sebabnye ema ni seorang yang sangat penakut..ye ye i know..korang mesti tak percaye..hanya orang yang betul-betul kenal ema je yang tau ema ni penakut..
  • Ema teringin nak main drum dengan keyboard/piano..sebab ema sangat suka muzik..tapi masalah nye ema tak pandai main alat muzik..gitar tak minat sebab orang kate berdosa..tapi kalau orang lain yang petik/main gitar untuk ema, ema suke..hahahahaha
  • Make over seseorang yang kurang menarik menjadi seorang yang AWESOME tanpa membuat pembedahan plastik..ema tak suke tengok orang lain dihina or dipandang rendah or tiada keyakinan diri..sebab ema rasa semua ciptaan Allah SWT ni cantik-cantik dan kacak-kacak belaka..
  • Jadi sukarelawan dekat rumah anak-anak yatim atau rumah orang-orang tua..Ema teringin nak buat sesuatu kebaikan yang dapat menggembirakan mereka..tapi seriusly kalau ema jadi sukarelawan tu kompom ema nangis..lagi-lagi bila tengok orang-orang tua..simpati dengan mereka.
  • Ema nak buat  bisnes Ema sendiri..Ema nak buka cafe/coffee house/cake house brand Ema sendiri..yang pasti tempat tu sangat santai aka sempoi..para pekerja nya sangat ceria, friendly and bertangungjawab..they got their own uniform aka costume yg super awesome..Ema la barista, Ema la chef, Ema gak la manager..hehehe tamak nampakkan? hahaha
  • Ema nak belikan mak abah TV flat screen nipis ala-ala bingkai gambar yang melekat kat dinding tu, pastu belikan mak abah peti ais berkapasiti tinggi..hahahaha yang gile canggih..tekan suiz keluar ais.. gempak baq hang..Ema nak sponsor mak abah pergi menunaikan ibadah Haji.. In Syaa Allah..
  • Ema nak ada sebuah kereta berwarna kuning..Sekarang ni Ema pakai kereta Perodua Kelisa Biru (Haunter)..Mungkin kalau Ema kaya suatu hari nanti Ema nak beli Mitsubishi Triton warna kuning..Jangan risau..Ema masih lagi pakai my chenta hati Haunter..Sayang gila kot kat Haunter.. Nyawa Ema tu..
  • Ema nak beli rumah yang ada banyak bilik.. Master Bedroom, Guest Room, Gym Room, Studio, Closet, work or study room, play room dan multi purpose room.. hahahahaha gilo punye Ema.. Imaginasi ko selalu over tau..

Tiada ulasan:

Catat Ulasan