Isnin, 13 April 2015

Jangan ditanya kemana aku pergi.

Assalamualaikum.. annyeonghaseyo.. kumusta.. whaddap!

Amacam tajuk post ema kali ni? Dapat tarik perhatian kalian tak agak-agak nye? hehehehe
Ema bergurau, jangan serius sangat please..

Well actually ema baru je start keje lepas seminggu lebih ema bercuti.. hahahaha sampaikan bos ngan kawan-kawan kerja ema buat andaian dan konklusi diorang sendiri.. Ade ke patut cakap ema balik kampung sebab bertunang? WHAT!!!


Ema BERTUNANG      *tanda tanya* *tanda seru* hahahahaha


Kalau lah betul ema bertunang, alangkah gumbiranya rasa hati ini.. hahahaha ema takde la kejam sangat sampai bertunang tak bagi tau kepohchi clan ema sekalian ni.. aigo.. tapi persoalan nya .....

betul ke ema bertunang? dengan siapa? hensem sangat ke tunang ema tu? kaya ke die? adakah ema gadis yang para peminat zizan razak dok cari tu? hahahahaha bab zizan razak tu ema tipu.. hahahahaha gilo ko.. ema bukan asal Terengganu.. ema gak blom cecah lagi umur 24 tahun.. ema diskaun setahun je daripada tunang zizan tu.. kikiki

Zizan was not my type.. mianneyo..

So KOMPOM lah.. Ema cuti seminggu sebab homesick je, bukan sebab ema bertunang ke kawen lari ke kawen duduk ke hape.. tu sume spekulasi je tu.. aceeehhhwwaahh.. bajet retiss je ko ni ema oi.. dah jangan nak berangan la! Im still single and available hokey.. No ring on my finger.. Seriusly..



Ema rindu atok ngan wan ema kat Pahang.. Thats why la ema saje je minta cuti.. Ema nak lepak bawah ketiak mak abah ema.. Ema tak senang duduk sebab hari-hari dok terfikir mak abah ema mesti selalu keluar dating berdua je.. ema jeles hokey! ema nak gak menyelit masa mak abah ema dating tu.. as usual like the old time.. walaupun masa otw aka On The Way ke Pahang lalu jalan belakang yang berbukit bukau macam bukit dalam cerita Initial D tu, EMA MUNTAH! Yes! teruk ema mabok.. Tak tau la pasai pa.. mungkinkah teknik pemanduan abah dah karat? atau perfume kereta abah tu mengandungi chemical yang tidak boleh diterima oleh badan ema? atau ema yang ada masalah otak? hahahaha


pape pun ema selamat pergi dan selamat balik.. just nak bagitau kat korang je.. ema hanya muntah masa nak balik pahang je.. masa nak balik langat balik ema oke sahaja.. No Puking.. hoi jangan mencarut.. i mean puke.. M.U.N.T.A.H...


well macam dah boleh dijangka, bajet ema lari lagi.. hahahahaha tapi tak pe.. ema puas hati sebab ema dapat bagi sikit la hasil gaji ema kat atok ngn wan.. walaupun ema dapat bagi sikit je, ema harap atok ngn wan ema happy..

atok ngn wan mungkin happy.. abah ngn mak ema macam mana plak? ema tak dapat nak bagi apa-apa kat diorang.. sorry mak abah.. ema ingat memang nak bagi gak kat mak abah tapi bajet memang betul-betul dah lari.. tak terkejar deq ema.. huhuhuhu miannae..

owh haah la.. ema dapat tengok kucing ema yang nama Kaero tu beranak.. gilo ah! hahahaha selame ni asal kucing ema beranak je ema takde kat tempat kejadian.. so ni first time la ema tengok LIVE.. hehehe tahniah Kaero.. anak die 3 ekor je..



Well tu je la cerita ema sepanjang cuti seminggu tu.. Now cuti gua sudah habis bro.. mood keje takde tu memang sudah semestinya.. tapi ema boleh handle lagi.. ema takde la tido kat tempat keje ke hape.. ema pekerja yang baik.. cehh!! hahahaha



apa jadi kat ema? hurm soalan yang ni tetibe je bermain kat dalam otak ema.. yes orang yang kenal ema mesti ade yang tertanya-tanya ape jadi kat ema.. im invisible.. dah 6-7 bulan tak aktif kat instagram.. whatsapp ngn wechat pun tak on.. facebook on tapi tak abis-abis share video merepek.. twitter paling ema rindu skali.. dah lama gile tak bertweet..blogging kadang-kadang.. apa la jadi kat ema? tapi kan ema happy je ngn hidup ema ni.. sebabnye ema still bernafas dikalangan masyarakat.. ema masih lagi menjadi pemerhati.. Ema masih seronok belajar erti hidup.. ilmu yang tak pernah tamat..


hahahaha soalan kesukaan yang wajib sahabat baik ema tanya setiap kali jumpa ema.. Ema dah ada boyfriend? hahaha well ema akan selalu jawab, TIDAK.. Soalan seterusnya, Ema tak terfikir ke nak ada pasangan hidup? Ema tak sunyi ke? Ini jawapan ema untuk kedua-dua soalan tu.. Yes i do. Ya ema pernah terfikir juga tapi ema tak suka bebankan otak ema untuk fikir sesuatu yang sudah semestinya ditentukan oleh Allah swt yang terang-terang menjadi rahsia Allah swt.. Ema tak sunyi sebab ema di kelilingi orang-orang yang ema sayang dan orang-orang yang sayangkan ema..


Apa lagi agaknye pertanyaan yang korang nak sangat tanya kat ema? Ema kan jawab sebaik mungkin. Try me.. #AskEma hehehehe



Ema rindu twitter dan instagram.. huhuhuhu bila la ema boleh beli handphone baru ni? nak beli ke tak eh? hurmm still thinking about it.. naaahhh live your life la ema.. rilex sudeyh.. hehehehe keep calm and always positive.. loves yourself..

Tiada ulasan:

Catat Ulasan